Výrobci Xiaomi, Oppo a Vivo spolupracují na lepší migraci dat mezi zařízeními

Výrobci Xiaomi, Oppo a Vivo spolupracují na lepší migraci dat mezi zařízeními
2023-03-25T18:00:48+02:00
• 25. 3. 2023

Zdroj: Gizmochina

Přední čínští výrobci chytrých telefonů Vivo, Xiaomi a Oppo spojili síly a spolupracují na novém řešení, jak optimalizovat a vylepšit migraci dat mezí zařízeními těchto tří značek.

Vivo, Xiaomi a Oppo zahájili další spolupráci

Každý uživatel ví, že přechod z jednoho telefonu na druhý není úplně jednoduchá věc. Záloha dat na jednom zařízení a přenos na druhý zabere čas a mnoho méně technicky zdatných uživatelů to radši vzdá, nebo se musí obrátit na někoho zkušenějšího. Tento problém se rozhodli vyřešit výrobci Xiaomi, Vivo a Oppo a začali spolupracovat na řešení, jak migraci dat co nejvíce zjednodušit. Jedná se o druhou vzájemnou spolupráci podobného charakteru. Tou první byla spolupráce na rychlém peer-to-peer přenosu dat mezi zařízeními.

vivo V27 transformed 2200x1322x

vivo V27; Zdroj: vivo

Nové partnerství v rámci tohoto projektu umožní uživatelům přenášet data ze starého telefonu na nový mezi jakýmkoliv zařízením těchto tří značek. Doposavad to bylo možné pouze v rámci jedné konkrétní značky a bylo možné migrovat pouze fotografie a kontakty. Nyní bude možné přenášet i aplikace třetích stran včetně jejich dat. K projektu peer-to-peer přenosu dat si připojil mimo jiné i Samsung. Dá se tedy očekávat, že se i do tohoto projektu připojí další výrobci.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat