WhatsApp možná brzy umožní posílat fotografie v původní kvalitě

WhatsApp možná brzy umožní posílat fotografie v původní kvalitě
2023-01-21T18:19:57+02:00
• 22. 1. 2023

Zdroj: Dotekománie

Populární aplikace WhatsApp neustále prochází nějakými změna a vylepšeními o kterých vás na našem webu pravidelně informujeme. Podle posledních informací by aplikace mohla za nějaký čas umožnit odesílat fotografií v původní kvalitě.

Užitečná novinka v aplikaci WhatsApp na obzoru

Aplikace v současné době fotografie před odesíláním komprimuje, čímž samozřejmě trpí jejich kvalita. Příjemce pak fotografii z pohledu kvality značně degradovanou pro další použití mimo mobilní zařízení. Web WABetaInfo v beta verzi aplikace pro Android  s číslem sestavení 2.23.2.11 objevil indicie, že se pracuje na možnosti odesílání fotografií v původní kvalitě. Nově se při výběru fotografie v editoru před odesláním objevuje ikona nastavení, které umožní zachovat původní kvalitu.

whatsapp original quality sharing 2880x3216x

Zdroj: WABetaInfo (se souhlasem)

Nová možnost pravděpodobně nebude dostupná pro odesílání videí. Ačkoliv v roce 2021 obdržela aplikace WhatsApp možnost nastavení tří režimů kvality odesílaných fotografií – Automatická, Nejvyšší kvalita a Úsporné nahrávání, rozdíl mezi nejnižší a nejvyšší kvalitou je zanedbatelný. V tomto zůstává WhatsApp za konkurencí pozadu – například Telegram již dnes nabízí možnost odeslat fotografie v původní kvalitě. Věříme, že se tato možnost dostane rychle i do nejpopulárnější aplikace pro chat.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat