Dva slovenští kamarádi prorazili v Americe. Aplikaci Simplicity používá nyní New York, Miami a 40 dalších

Dva slovenští kamarádi prorazili v Americe. Aplikaci Simplicity používá nyní New York, Miami a 40 dalších
2023-01-04T11:34:57+02:00
• 4. 1. 2023

Zdroj: Simplicity

Slovenská obdoba české aplikace Munipolis pro komunikaci obcí s občany zažívá úspěch v USA. Necelé tři roky od svého založení zažívá slovenský start-up Simplicity mezinárodní úspěch. První investici ve výši 1 milionu eur získala společnost od andělských investorů v roce 2020 a o rok později získala 8,5 milionu eur od investorů z USA, EU a Izraele. Jen několik měsíců po přestěhování do USA se mladým Slovákům podařilo nově získat pro svou komunikační platformu dvě z největších amerických měst, New York a Miami. V tzv. „super-aplikaci“ naleznou obyvatelé vše, co pro život ve městě potřebují. Simplicity zjednodušuje život již ve 40 amerických městech, včetně Austinu, Buffala a nyní i velkoměst New Yorku a Miami.

Získali největší město v USA, chtějí získat každé, které má nad půl milionu obyvatel

„Spolupráce se společností Simplicity přinese obyvatelům a návštěvníkům New Yorku aplikaci, ve které najdou naprosto vše, co k životu ve městě potřebují. New York je hlavním městem inovací a společně se společností Simplicity propojíme naše město jako nikdy předtím, “ uvedl Eric Adams, starosta New Yorku. „Od počátku bylo naším posláním usnadnit lidem ve městech život. Aplikace Simplicity je vlastně město v mobilu, kde obyvatelé najdou vše, co potřebují, dozví se o novinkách ve městě nebo o událostech v okolí, dostanou upozornění, kdy se uklízí silnice nebo kdy mají vynést odpadky. Novinkou je integrace plateb, Newyorčané nyní mohou platit pokuty za parkování nebo městské poplatky přímo v aplikaci, “ říká Andrej Krúpa, jeden ze zakladatelů Simplicity.

Foto2 1987x1595x

Zdroj: Simplicity

Starosta Miami, který má pověst inovátora, vidí v systému Simplicity potenciál změnit způsob, jakým města komunikují s občany. „Přístup ke konzistentním, aktuálním a ověřeným informacím je pro naši komunitu nesmírně důležitý. Proto je spojení se společností Simplicity tak významné, protože nám jako starostům přináší zcela nový způsob komunikace s obyvateli. Města jsou orgány státní správy, jsou lidem nejblíže, Simplicity je platformou, která je ještě více sblíží, “ vysvětluje Francis Suarez, starosta Miami.

Foto1 2999x3999x

Zdroj: Simplicity

Simplicity se nazývá superaplikace kvůli velkému množství funkcí, které nabízí, včetně finančních služeb. V budoucnu chce Simplicity zavést také funkci CITY ID, která umožní obyvatelům získat slevy a výhody u místních firem. Ulehčí také placení a podávání žádostí městu a městským organizacím. Firma také pracuje na integraci dalších institucí ve městech, včetně škol, knihoven a neziskových organizací, a má potenciál poskytnout dalším státům, jako je Kalifornie, Texas a Florida, a jejich guvernérům, prostor pro komunikaci.

logo-app Simplicity Simplicity Tech Inc. Zdarma ANDROID logo-app Simplicity Quick community updates Zdarma iOS

Zdroj: tisková zpráva

 

 

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat