OnePlus Open se ukazuje na fotkách, představí se za pár dnů aktualizováno

OnePlus Open se ukazuje na fotkách, představí se za pár dnů [aktualizováno]
2023-10-14T11:30:49+02:00
• 14. 10. 2023

OnePlus 11 Pro; Zdroj: onleaks (se souhlasem)

Aktualizováno 14. 10.

OnePlus se konečně pochlubilo, kdy představí svůj první mobilní telefon s ohebným displejem a rozevírací konstrukcí. Stane se tak 19. října. Jak jde vidět, mobil bude mít skutečně přepínač režimů, který začíná mizet z iPhonů. Mezitím se objevilo několik snímků celého mobilu OnePlus Open.

unnamed (26) 1280x1782x

Zdroj: OnePlus

F8TU5FDWoAATXwqjpg 639x571x F8TU5FDW0AASIzbjpg 794x612x F8TU5FCXIAExZM1jpg 800x610x F8TU5FCXsAACT7Bjpg 688x640x

Zdroj: theverge

Aktualizováno 10. 10.

Samotné představení mobilu s ohebným displejem od OnePlus, který se bude jmenovat Open, se zřejmě blíží. Novinka bude v podstatě identická s chystaným zařízením Oppo N3 Fold. Nyní máme k dispozici detailní tiskové rendery, které poodhalují například i použití slideru pro přepínání režimů. Mobil bude také v zeleném provedení.

OnePlus Open 1696930090 0 0 1898x2000x OnePlus Open 1696930093 0 0 1886x2000x OnePlus Open 1696930098 0 0 1453x2000x

Zdroj: winfuture

Aktualizováno 30. 9.

Do této chvíle jsme měli k dispozici jen rendery, ale tentokrát se chystaný mobil OnePlus Open s ohebným displejem ukazuje na videu. V tomto případě ale můžeme poděkovat přímo OnePlus. Mobil totiž drží Anushka Sharma, indická slavná herečka. Ta navíc ho jakoby ještě více ukazuje před novináři.

Zdroj: @OnLeaks

Aktualizováno 4. 8.

OnePlus stále neuvedlo nějaké podrobnosti k uvedení nadcházející ohebné novince, ale díky známému zdroji @onleaks se dozvídáme, že došlo na zásadní změnu designu. Před pár dny jsme vás informovali, že dojde ke zdržení kvůli výměně výrobce displeje, ale jak se ukazuje, má dopad na celé zařízení. Změní se poměr strana a OnePlus One bude o něco nižší a o kousek širší. Bude se tak spíše podobat Pixel Fold. Rendery níže byly vytvořeny na základě prototypu, který měl možnost @onleaks vidět. Bližší informace zatím nemáme.

ONEPLUS OPEN 5K 2 scaled 2560x1440x ONEPLUS OPEN 5K 4 scaled 2560x1440x ONEPLUS OPEN 5K 1 scaled 2560x1440x

Zdroj: @onleaks (se souhlasem)

Aktualizováno 1. 8.

OnePlus již potvrdilo existenci ohebného smartphonu. Sice firma neuvedla přesně, kdy bude uvedena, ale spekulovalo se, že bychom se mohli dočkat na konci srpna. Zřejmě již v době oznámení nebylo jisté, kdy vlastně k dojde k představení. Nyní se spekuluje, že dochází k menšímu odkladu, možná o několik týdnů, možná měsíců.

Důvodem jsou komplikace s displejem. OnePlus původně mělo použít ohebné panely od společnosti BOE, ale zřejmě nevyhovovaly a OnePlus sáhne po osvědčených displejích od Samsungu. Kvůli tomu nabere představení zpoždění. Zatím tedy příznivci této značky budou muset vyčkávat.

Aktualizováno 8. 7.

Některé specifikace již známe ohledně nadcházejícího ohebného modelu od OnePlus. Dokonce i podoba byla nastíněna, ale nakonec dojde zřejmě k jedné změně. OnePlus potvrdilo příchod takového zařízení, ale nic víc nedodalo. Proto se usuzovalo na základě registrovaných obchodních názvů (OnePlus V Fold a V Flip), jak se bude novinka jmenovat. Věrohodnější zdroj ale přichází s informací, že první ohebná novinka ponese označení OnePlus Open. Rozhodně by se jednalo o netradiční pojmenování, když většina výrobců používá přívlastky Fold a Flip. Je zde také možnost, že OnePlus použije oba typy, každý pro jiný trh.

Aktualizováno 28. 6.

Představení OnePlus Fold se neúprosně blíží, čemuž odpovídají i samotné úniky. Tentokrát se dozvídáme specifikace od @onleaks, která má poměrně úspěšnou dráhu úniků na svém kontě. Dle jeho zdrojů máme očekávat vnitřní 7,8palcový displej s 2K rozlišením a 120Hz obnovovací frekvencí. Vnější pak nabídne 6,3palcovou úhlopříčku, taktéž se 120 Hz. Nakonec by se měl o výkon starat procesor Snapdragon 8 Gen 2, který bude mít k dispozici až 16 GB RAM a pro data poslouží 256GB úložiště. Sice mobil bude podporovat 100W nabíjení, ale v samotném balení má být k dispozici 67W nabíječka.

Zadní strana ponese sestavu foťáků s hodnotami 48 MPx, 48 MPx a 64 MPx, přičemž ten poslední bude sloužit pro focení vzdálených objektů. Vnější přední kamera nabídne rozlišení 32 MPx, vnitřní selfie foťák bude mít 20 MPx. Jako obvykle zde bude hrát svou roli společnost Hasselblad, která vylepšuje fotografické schopnosti.

Aktualizováno 20. 6.

Zatím jsme zde měli jen některé náznaky kolem nadcházejících ohebných novinek od OnePlus. Ostatně sama společnost nastínila přípravu modelů. Nyní se ale objevily první neoficiální rendery od známe zdroje @onleaks. Kromě podoby se ukazuje, že například čtečka otisků prstů nebude umístěna na straně, ale zřejmě najde své umístění pod displeji. Co se týče specifikací, máme k dispozici jen kusé informace. Například bude použit procesor Snapdragon 8+ Gen 2 a o energii se postará baterie s kapacitou 4800 mAh s podporou 100W nabíjení. Vnitřní panel by měl mít 2K rozlišení se 120Hz obnovovací frekvencí.

OnePlus Fold 5K2 scaled 2560x1440x OnePlus Fold 5K4 scaled 2560x1440x OnePlus Fold 5K3 scaled 2560x1440x OnePlus Fold 5K1 scaled 2560x1440x

Zdroj: smartprix (se souhlasem)

Aktualizováno 21. 5.

Pár měsíců byl klid a nikde se neobjevily jakékoliv informace o nadcházejících ohebných mobilech od OnePlus. Nyní se ale objevují nějaké specifikace a samotné názvy. Konkrétně se máme dočkat mobilů označených jako OnePlus V Fold a OnePlus V Flip. Zůstává tak poměrně běžné značení, jaké najdeme u konkurence. Co se týče specifikací, tak víme jen ty základní kolem většího zařízení. OnePlus V Fold bude mít procesor Snapdragon 8 Gen 2 a vnitřní displej nabídne 8,3palcovou úhlopříčku. Hlavní fotografická sestava nabídne kombinaci 50+8+2 MPx, přední pak bude mít 16 MPx. Všemu bude dodávat energii baterie o kapacitě 5000 mAh.

Aktualizováno 9. 2.

OnePlus v tomto týdnu představilo několik novinek – OnePlus PadOnePlus Buds Pro 2OnePlus 11OnePlus Buds AceOnePlus Ace 2. Kromě toho na samotné tiskové konferenci zaznělo, že se na konci měsíce dočkáme uvedení konceptu OnePlus 11 Concept, což by měla být nějaká varianta současného mobilu s nějakými funkcemi navíc. Kromě toho také OnePlus naznačilo, že se chystají další novinky na třetí čtvrtletí tohoto roku. Vzhledem k ukázanému obrázku není pochyb, že se bude jednat o ohebné smartphony. Očekáváme dva modely, jak je popsáno níže.

OnePlus foldable coming Q3 2023 1420x665 1420x665x

Zdroj: OnePlus

Aktualizováno 31. 1.

Od konce minulého roku se začalo hodně spekulovat o ohebném smartphonu od OnePlus. Ostatně i zástupci společnost sem tam naznačovali, co se chystá. Nyní se ale dozvídáme skrze certifikační proces, jak se bude novinka jmenovat. Navíc se ukazuje, že máme očekávat dva modely. Máme se začít těšit na OnePlus V Flip a OnePlus V Fold. Značka tedy bude chtít nabídnout konkurenci pro Samsung, který má právě jako jeden z mála dva typy.

image 2 1 1015x151x

Zdroj: 9to5google (se souhlasem)

Původní článek 28. 12.

OnePlus vstoupilo na trh s jasnou strategií. Nabídnout velmi dobře vybavené smartphony za dostupnou cenu, rychlý operační systém a zejména chtělo hodně naslouchat svým fanouškům. Po nějakou dobu se dařilo, ale postupem času se od této strategie začalo upouštět. Dnes OnePlus je jen subznačkou sesterské společnosti Oppo, což se odrazilo na změně vedení, strategie a také v uvádění smartphonů. V tuto chvíli očekáváme například uvedení OnePlus 11, ale nebude to jediný top model v roce 2023.

Flip jako bonus?

Dle dostupných informací máme stále očekávat představení OnePlus 11 Pro, ale stane se tak až v druhé polovině roku 2023. Zřejmě se tak rodí plán na postupné uvedení novinek. Odhadujeme, že na začátku roku bude představena běžná verze, po půl roce se dočkáme Pro verze. Zatím ale nemáme jakékoliv informace o chystaném modelu OnePlus 11 Pro. První střípky by se mohly objevit zřejmě v horizontu týdnů.

O čem se ale ještě spekuluje, je uvedení mobilu s ohebným displejem. V tomto případě by se mělo jednat o OnePlus Flip, tedy mobil s véčkovou konstrukcí a vnitřním ohebným displejem. Novinka by měla vycházet z modelu Oppo Find N2 Flip. K představení by mělo dojít před uvedením další generace od Samsungu. Zřejmě tak půjdou modely do konkurenčního souboje, přičemž právě i verze od Oppo se bude ucházet o přízeň kupujících.

Find N2 Flip(BlackPurple) 1 900x1200x

Zdroj: Oppo

Kromě těchto novinek se máme dočkat ještě dalších modelů v rámci série Nord, přičemž budou k dispozici i nové smartphony sérií R a T. Dá se říci, že OnePlus nabídne celou škálu mobilů a pokusí se ještě více oslovit větší uživatelskou základnu.

Zdroje: twitter.com, phonearena.com, 9to5google.com, androidheadlines.com, 91mobiles.com, smartprix.com, mysmartprice.com, fonearena.com, xda-developers.com, smartprix.com, 9to5google.com, winfuture.de, theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat