Google pohřbil další aplikaci, podnikatelé nyní musí spravovat informace o sobě jinak

Google pohřbil další aplikaci, podnikatelé nyní musí spravovat informace o sobě jinak
2022-08-02T08:00:27+02:00
• 2. 8. 2022

Zdroj: searchenginejournal (se souhlasem)

Google se rozhodl pohřbít svůj další projekt. Zařadil ho tak do seznamu několika set dalších, kteří již nejsou dále v provozu. Nově se jedná však o pohřeb částečný, aktuální projekt ztratil svoji vlastní aplikaci a byl integrován do Google Map. Informace se o přesunu se objevily v červenci. První náznaky na přesun začaly již na jaře tohoto roku, kdy Google začal vybízet uživatele této aplikace, aby ke správě profilu využili právě Google Mapy.

Google to opět zpackal

Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že při prvotní nabídce vyzkoušení si správy profilu v aplikaci Mapy mi nedávala příliš smysl. Spravovaný profil se Map týká jen částečně, informace, které si firma sama upravuje se zobrazují jak v Mapách, tak ve Vyhledávání od Google, ve kterém je zobrazení koncovému uživateli nesrovnatelně mnohonásobně vyšší, než v Mapách. Ani po několika měsících testování a přesouvání a duplikování jednotlivých funkcí do aplikace Mapy nebyl Google nikterak schopen přenést funkcionalitu plně a vychytat silné nedostatky, jako nepropisování dat, či chybějící potvrzující tlačítka při editaci, nebo chybějící více než polovina položek k úpravě, nebo nebyl schopen opravit zcela neintuitivní prostředí pro správu profilu.

Zdroj: redakce

Webové rozhraní Business Google je stále dostupné a profil může být plnohodnotně spravován, spíše je jen otázkou času, kdy se Google rozhodne ukončit i webovou verzi a taktéž ji přesunout pod Mapy, kde často může nastat kolize, že musíte přepnout z osobního profilu na firemní a naopak, čímž se snadno předešlo, když byla pro správu Mojí firmy samostatná aplikace. Google též umožňuje správcům firemních profilů upravovat skrze Vyhledávání, což je ještě více chaotické. Kromě jednotné aplikace a webové stránky My Business nyní nemáme aplikaci, ale za to máme nedokonalou integraci do aplikace Mapy, správu přes web, avšak ne přes webové rozhraní Map a navíc máme možnost pouze částečné úpravy přes Vyhledávání na počítači a telefonu.

Zdroje: seroundtable.com, support.google.com, searchenginejournal.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat