Navštívili jsme Audio Video Show Praha 2022, výstavu nejen pro audiofily

Navštívili jsme Audio Video Show Praha 2022, výstavu nejen pro audiofily
2022-06-09T08:00:52+02:00
• 9. 6. 2022

Zdroj: Dotekomanie.cz

Redakce Dotekomanie.cz byla pozvána na výstavu Audio Video Show Praha 2022. Ta proběhla po roční pauze v pátek 3.6. a sobotu 4.6.2022, a to již posedmé. Výstava bylo možné navštívit v krásných prostorách hotelu Stages a v celém vyhrazeném patře O2 Arény. 

Audio Video Show Praha 2022

Za redakci byl vyslán Zdeněk Koutský, který se tak mohl zúčastnit jedné z největších česko-slovenských akcí zabývající se špičkovou audio a video technikou. K vidění byla také řada řešení chytrého bydlení, multiroom ozvučení a podobně. 

Na třech patrech bylo možné vidět více než 60 expozic a přítomno bylo přes 500 značek. Na své si přišli ale i běžní posluchači, kteří hledali dostupnou vstupenku do vyšších tříd audio produktů. Ačkoliv se jednalo o audio show, k dispozici byly i 8K a 4K televizory a projektory nejvyšší třídy. 

IMG 6100 4032x3024x Audio Video Show Praha

Zdroj: Dotekomanie.cz

Vidět a hlavně poslechnout si soustavy v hodnotě několika milionu korun nám dalo mnohem zajímavější perspektivu pro poslech audia. Pochytit ale zvukové rozdíly v takových cenových kategorií je pro běžné posluchače opravdu složité. Zkrátka, dostat se na takovou úroveň vyžaduje určitý trénink a rovněž dost peněz. 

Ohromující česká výroba

Zaujmout proto mohly především produkty značky Sennheiser, které jsou cenově dostupné a poskytují přesto velmi precizní provedení. Oslovila nás mimo jiné česká společnost AQ (nebo-li Acoustique Quality), která se specializuje na ručně vyráběné unikátní reprosoustavy.

Audio Video Show Praha Audio Video Show Praha

AQ Labrador 39; Zdroj: Dotekomanie.cz

Od českého výrobce nás zaujaly dva produkty – AQ Labrador 39 (již jsme recenzovali, tentokrát k vidění byla sloupová verze) a AQ Labrador 38. V případě 38 jde o dvoupásmovou reprosoustavu se zdvojenými středobasovými reproduktory. Nadchl nás netypický box ve tvaru lichoběžníku a samozřejmě ruční výroba – povrchová úprava z přírodní dýhy s lakováním byla nádhera. 

Reprosoustava se prodává do 40 000 Kč, tedy jde o velmi zajímavou vstupenku do vyšší třídy audia. Jinými slovy, povedená nabídka s poměrem cena / výkon. Silně doporučujeme podívat se na produktový katalog českého výrobce ZDE.

Sennheiser není jen o sluchátkách

Značku Sennheiser určitě už z našich článků znáte. Několik produktů se nám v redakci sešlo. Výrobce má za sebou silnou historii, před začátkem 50. let minulého století se věnoval elektronkovým měřícím přístrojům. Míra spokojenosti byla na takové úrovni, že společnost byla požádána o výrobu mikrofonů. A kdybyste v 50. letech pilotovali letadlo, pravděpodobně byste na hlavě měli sluchátka právě od Sennheiseru. Sennheiser tedy není jen výrobce sluchátek pro běžné uživatele. Specializuje se tedy na sluchátka, mikrofony, bezdrátové systémy, konferenční a informační systémy a audiologické pomůcky. 

Audio Video Show Praha

Sennheiser HD820 – úctyhodný zvuk; Zdroj: Dotekomanie.cz

V rámci Audio Video Show Praha 2022 jsme měli příležitost vyzkoušet několik produktů. Zapůsobil na nás Sennheiser Ambeo Soundbar v hodnotě 65 000 Kč. Předností je čistý zvuk i u vyšší hlasitosti nebo excelentní konstrukce. Dokonalý obraz zkrátka musí být doprovázen vynikajícím zvukem. 

Audio Video Show Praha

Sennheiser Ambeo Soundbar; Zdroj: Dotekomanie.cz

Pohlcujícím zvukem a retro designem nás ohromila sluchátka Sennheiser Momentum Wireless 3. Jde o circum-aurální sluchátka zaručující přehrávání kmitočtů od 6 do 23 000 Hz. Silně doporučujeme, k dostání jsou navíc do 10 000 Kč. 

To ale není vše. Zmínit můžeme třeba také sportovní sluchátka Sennheiser Sport True Wireless nebo Momentum True Wireless 3. 

Jinými slovy, k vidění a hlavně k poslechu byla celá řada audio produktů v různých cenových kategorií. Může se zdát, že výstava byla cílena jen na audiofily. Vůbec ne. Osobně výstavu vnímám jako rozšíření obzoru pro každého, koho poslech hudby vášnivě baví. Je neuvěřitelné, do jakých kvalit a cenových kategorií je možné se dostat. Příští ročník si nenechte ujít! 

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat