Youtube Go končí, náhrada nebude

Youtube Go končí, náhrada nebude
2022-05-04T09:30:06+02:00
• 4. 5. 2022

Zdroj: Youtube

Před pár lety Google spustil program Go, tedy spíše verze softwaru s přívlastkem Go, které se zaměřují na nižší hardwarové nároky a slabší připojení k internetu. Stále je k dispozici například Android Go, který je dodáván na mobily se slabšími specifikacemi. Kromě toho byla představena i aplikace Youtube Go, ale ta brzy zmizí dle nového oznámení.

Youtube Go

Aplikace Youtube Go byla uvedena v roce 2016 a její hlavní předností byla možnost si stáhnout videa do zařízení, přičemž si uživatel mohl vybrat kvalitu i podle velikosti staženého souboru. Celkově byla aplikace modifikována, nebo spíše naprogramována, aby zařízení zatěžovala co nejméně. Nejenže tedy mohla spotřebovávat méně dat při používání, ale nebylo potřeba mobilu s lepšími specifikacemi.

Člen týmu Youtube informuje, že aplikace Youtube Go bude ukončena v srpnu tohoto roku. Bohužel nejsou k dispozici přesné informace, jak bude ukončení probíhat. Je možné, že první jen zmizí z Obchodu Play, ale ve hře je také kompletní odstřižení aplikace a ta přestane jednoduše fungovat. Budeme si muset počkat, jak vlastně bude řešen zánik.

yt-go-signup-section-phone-2

Zdroj: Youtube

Za Youtube Go nebude existovat náhrada. Místo této verze mají uživatelé přejít na standardní aplikaci nebo na webové rozhraní. Jednak se nabízí více možností, ale také je k dispozici lepší rozhraní, aspoň dle Youtube. Sice jsme se nedočkali nějakého vysvětlení, proč dochází ukončení, ale asi se již nevyplatilo udržovat Youtube Go a stále zajišťovat podporu.

Zdroje: 9to5google.com, support.google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat