Apple Car: první 3D rendery založené na patentech

Apple Car: první 3D rendery založené na patentech
2022-01-04T19:30:38+02:00
• 4. 1. 2022

Zdroj: MacRumors

Jedna z britských společností, konkrétně Vanarama, se pustila do odvážné práce. Představila totiž svou vizuální představu o tom, jak by mohlo vypadat první elektrické vozidlo Applu. Designově / konstrukčně se společnost inspirovala u již představených produktů, tj. iPhony, MacBooky a dalšími Apple produkty. Vše pak designéři zkombinovali se skutečně registrovanými patenty a vytvořili 3D rendery, na které se společně podíváme.

Apple Car s prvky představených produktů 

Apple je ohledně téma elektrického vozu velmi uzavřený, takže je otázkou, zda se takového vozidla dočkáme. Skutečnosti tomu nasvědčují, není to tak dávno, co vytvořil specializovaný tým a veřejně inzeroval pracovní pozice. Koncept vytvořený Vanaramou je tedy čistě spekulativní. Rendery ukazují na kupé SUV, které jsou založeny na registrovaných patentech Applu. 

Apple Car Apple Car

Zdroj: MacRumors

Můžeme vidět například registrované patenty na plně otáčející se dveře, čímž se interiér vozidla promění do „obývacího pokoje“. Obecně pak konstrukce bez sloupků vytváří pocit, že se do vozu bude nastupovat velmi pohodlně a snadno. 

Mezi další inspirované patenty patří dveře, které poskytují větší flexibilitu pro pohyb cestujících a nakládání zavazadel. Máme tu také naklápěcí okna, která zvyšují prostor pro hlavu při nastupování. Vnitřní prvky se rovněž zakládají na patentech, zahrnují Siri zabudovanou do části řízení a bezproblémovou, plně přizpůsobitelnou palubní desku a samozřejmě obrazovku navigace. 

vanamara apple car concept4 1600x862x Apple Car

Zdroj: MacRumors

Celý design je pak inspirovaný současnými nebo staršími Apple produkty, jako jsou výsuvné kliky dveří připomínající tlačítka iPhonu, a mřížka podobná síťovině (inspirace u Macu Pro). Prostory pak doplňují elegantní nakousnutá jablka, která svítí – znáte ze starších MacBooků. Analytici stále uvádí, že vozidlo bude představeno do příštích čtyř let.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat