Qualcomm představil herní konzoli Snapdragon G3x Handheld Developer Kit

Qualcomm představil herní konzoli Snapdragon G3x Handheld Developer Kit
2021-12-04T13:30:14+02:00
• 4. 12. 2021

Zdroj: TechCrunch

Qualcomm na svém včerejším technologickém summitu nepředstavil pouze horkou novinku v podobě nového výkonného čipu Snapdragon 8 Gen 1, ale představil také herní konzoli Snapdragon G3x Handheld Developer Kit, která byla vyvinuta ve spolupráci s výrobcem mobilních telefonů Razer.

Snapdragon 8 Gen 1 oficiálně představen

Nadupaná konzole od Snapdragonu s výkonným čipem G3X Gen 1

Tato herní platforma zpřístupní uživatelům nejen knihovnu her dostupných pro Android, ale umožní také streamovat a hrát počítačové, cloudové a konzolové hry. Zařízení tak přináší možnost hrát hry bez ohledu na to, pro jakou platformu jsou určeny.

Snapdragon G3x Handheld Developer Kit 6 1024x576 1024x576x

Zdroj: PhoneArena

Herní konzole Snapdragon G3x Handheld Developer Kit je poháněna novým herním čipem Snapdragon G3X Gen 1, který je vybaven procesorem Kryo a grafickým procesorem Adreno. Díky tomu lze na zařízení hrát hry s rychlostí až 144 snímků za sekundu s podporou 10bitového HDR. Zařízení vévodí prostorný OLED displej s úhlopříčkou 6,6 palců, obnovovací frekvencí 120 Hz a rozlišením FullHD+.

Snapdragon G3x Handheld Developer Kit 1024x576 1024x576x

Zdroj: PhoneArena

Zařízení je vybaveno standardní sadou tlačítek pro ovládání, na jaká jsou zvyklí hráči konzolí. Na přední straně zařízení se dále nachází 5Mp Full HD kamera s frekvencí 60 fps doplněná dvěma mikrofony. Díky této výbavě tak hráči mají možnost zachytit sebe při streamování her. Zařízení je pak dále vybaveno 4pásmovými reproduktory a lze připojit i bezdrátově sluchátka, která mohou využít technologie Snapdragon Sound.

Snapdragon G3x Handheld Developer Kit 2 1024x576 1024x576x

Zdroj: PhoneArena

Snapdragon G3x Handheld Developer Kit podporuje jak Wi-Fi 6E připojení, tak i 5G konektivitu. Snapdragon umožňuje u této konzole i připojení více obrazovek prostřednictvím rozhraní USB-C. Na zadní straně se pak nacházejí ventilátory, které zajišťují ochranu před přehříváním. Konzole aktuálně běží na Androidu 11 a za zmínku ještě stojí vnitřní úložiště, které čítá kapacitu 64 GB z čehož zhruba 25 GB zabírají předinstalované hry.

Zdroj: fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat