iPad Pro přinese bezdrátové nabíjení a nový design, iPad Air a iPad drobné změny

iPad Pro přinese bezdrátové nabíjení a nový design, iPad Air a iPad drobné změny
2021-12-06T16:30:20+02:00
• 6. 12. 2021

Apple iPad mini 6; zdroj: Dotekomanie.cz

Známý analytik z Bloombergu, Mark Gurman, zveřejnil zprávu zmiňující práci na třech nových iPadů pro rok 2022. Apple by měl mít v přípravách konkrétně iPad, iPad Air a iPad Pro. Konkrétně varianta s koncovkou Pro dozraje patrně největších změn. Očekávat totiž můžeme nejen nový design, ale také příchod bezdrátového nabíjení. iPad základní úrovně a iPad Air pak projdou drobnější aktualizací. 

iPad Pro, iPad Air a iPad

iPad prošel letos mírnou aktualizací, která přidala čip A13, TrueTone a 12MPx ultraširoký přední fotoaparát s Center Stage pro videohovory. Apple už čtyři roky každý rok vydává aktualizované verze iPadu, často s menšími změnami a novými procesory. Díky tomu je cena velmi nízká a očekává se stejná strategie i pro rok 2022. Co konkrétního ale 10. generace iPadu nabídne není známo. Spekuluje se o tenčí konstrukci a větším displeji, svým způsobem by mělo jít o iPad Air 3. 

iPad

Zdroj: MacRumors

Zpočátku se zdálo, že by se iPad Air mohl konečně dočkat OLED panelu od Samsungu. Bohužel to ale vypadá, že Apple od tohoto plánu ustoupil a hodlá zachovat standardní LCD technologii, škoda. Model Air by se specifikacemi měl podobat iPadu mini. Očekávat tak můžeme A15 Bionic, 5G konektivitu a Center Stage. 

Největší změny se ale projeví v případě iPadu Pro. Ten projde velkou designovou proměnou a hlavně dostane podporu bezdrátového nabíjení. Nedovedu si zatím moc představit, jak taková bezdrátová nabíječka bude vypadat, ale zřejmě zabere hodně místa. 

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat