realme pracuje na novém top modelu, má být dražší než řada GT

realme pracuje na novém top modelu, má být dražší než řada GT
2021-11-06T15:00:38+02:00
• 6. 11. 2021

Realme GT Zdroj: Dotekomanie

Společnost realme v poslední době chrlí smartphony jako na běžícím páse, delší dobu jsme se ale nedočkali pořádného top modelu, který by ve všech směrech mohl konkurovat ostatním výrobcům. Nedávno unikly zmínky o chystané novince, která má přinést 125W nabíjení, přičemž nyní začínáme získávat jasnější představu, kam by zařízení mohlo směřovat.

Strategie dvou top modelů

Informace, kterou zveřejnil výkonný ředitel společnosti Xu Qi, dává jasně najevo, jakou cestou bude příští rok realme mířit. Máme se tak nově těšit na strategii dvou top modelů. V tomto případě se jedná o model zaměřený na hrubý výkon a smartphone se zaměřením na kvalitní fotoaparáty. Například letošní top model realme GT (recenze) má výkonu na rozdávání, naopak po stránce fotografických schopností je výrazně za konkurencí.

realme X50 Pro 6 3876x2188x

realme X50 Pro; Zdroj: Dotekomanie.cz

Právě na fotoaparáty se má soustředit chystaná novinka, které se máme dočkat během příštího roku. realme má nějaké pokusy se 108MPx nebo periskopickými fotoaparáty již za sebou, stále je ale nenasadilo do finálního produktu, konkrétní fotovýbava nám tak zůstává neodhalena. Qi zveřejnil pouze cenovku, která by se měla pohybovat okolo 780 dolarů. Cena tak bude vyšší než u doposud nejdražšího „neherního“ smartphonu realme X50 Pro (recenze), za něž si výrobce řekl přibližně 560 dolarů.

Pokud bychom se tedy dočkali skutečného top modelu ve všech ohledech, realme by tak mohlo částečně zaplnit díru na trhu, kterou dříve vyplňoval Huawei, zároveň by ale šlo proti stájovému Oppu či OnePlus.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Kašík

Student IT, zarytý fanoušek Androidu, ale v poslední době si také velmi rozumí s Harmony OS. Ve volném čase hraje florbal a jezdí na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat