Apple omezuje výrobu iPadů, aby mohl posílit dodávky nových iPhonů

Apple omezuje výrobu iPadů, aby mohl posílit dodávky nových iPhonů
2021-11-03T15:00:31+02:00
• 3. 11. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

Globální nedostatek komponent, především pak čipů, devastuje výrobní průmysl na mnoha frontách. Postiženy jsou nejen automobilky, ale s problémy se potýkají i dodavatelé součástek pro přední výrobce spotřební elektroniky, především pak mobilních telefonů.

Apple omezí výrobu iPhonů 13, důvodem je nedostatek čipů

Nedostatek čipů omezuje výrobu iPadů, Apple upřednostňuje nové iPhony

Jinak na tom není ani společnost Apple, která díky nedostatku součástek, není schopná dostatečně pokrýt poptávku po nových iPhonech 13 a také Apple Watch série 7. Podle dostupných informací se společnost problém snaží vyřešit tak, že omezuje výrobu iPadů, aby mohla potřebné komponenty přerozdělit do výroby telefonů a hodinek. Z důvěryhodných zdrojů pochází informace, že Apple výrazně omezil výrobu iPadů, aby zajistil dostatek součástí pro výrobu iPhonů a Watch 7, po kterých je nyní vyšší poptávka než po tabletech.

iPad Air 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

Podle zprávy byla výroba iPadů snížena o 50 % a stejně tak údajně došlo k omezení výroby starší modelů iPhonů. Poptávka po nových Apple produktech roste jak v USA, tak i v Evropě, a i přes to, že poptávka po iPadech je rovněž poměrně silná, pro Apple jsou telefony iPhone klíčový produktem. Pro zákazníky, kteří si budou chtít pořídit nový iPad, to tak v důsledku znamená, že si budou muset počkat déle. Na webových stránkách společnosti je termín dodání některých modelů iPadů až v polovině prosince. Podle analýz vyplývá, že nedostatek čipů by měl přetrvávat i příští rok, což není příliš příznivá prognóza, nicméně vše se může ještě změnit.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat