Apple omezí výrobu iPhonů 13, důvodem je nedostatek čipů

Apple omezí výrobu iPhonů 13, důvodem je nedostatek čipů
2021-10-15T11:36:32+02:00
• 15. 10. 2021

iPhone 13 Pro; zdroj: Dotekomanie.cz

Problémy s nedostatkem čipů pokračuje, a ačkoliv je Apple známý tím, že si zajišťuje spolehlivé a kvalitní dodavatelské řetězce, ani jemu se problémy nevyhýbají. Důvodem je tak omezení výroby horké novinky iPhonů 13.

iPhone 13 Pro – Pro model konečně dospěl

Applu se zpožďují dodávky iPhonů 13, dodavatelé čipů nestíhají

Nedostatek čipů hýbe světem a prakticky všichni výrobci, kteří jsou závislí na dodavatelích čipů, se potýkají s problémy. Výrobci čipů omezili celkovou produkci až o 10 milionů kusů z důvodů nedostatku materiálů, který je zapotřebí pro jejich výrobu. Čipy neodebírají pouze výrobci elektroniky, ale své zastoupení zde mají i automobilky, které rovněž kvůli nedostatku omezují výrobu.

Apple má údajně problém s dodáváním komponent od výrobců Broadcom a Texas Instruments. Broadcom pro Apple dodává bezdrátové čipy a Texas Instruments zase dodává čipy a komponenty pro OLED displeje. Ačkoliv se obě dvě společnosti snaží uspokojit poptávku po nových iPhonech, zjevně to nestačí a Apple tak zřejmě nedodá dostatek telefonů na trh včas.

iPhone 13 mini 10 5945x3337x

Již nyní se Apple potýká se zpožděním dodávek. Ačkoliv měly být nové iPhony dostupné již v září, jejich dostupnost se odsunula až na říjen. Stejná situace je v mnoha kamenných prodejnách, kde zatím probíhají předobjednávky. Pokud se vše bude vyvíjet správným směrem, měl by Apple vše dohnat v listopadu, kdy probíhá tradičně nejhojnější prodejní období společnosti.

Zdroj: fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat