WhatsApp přináší šifrování záloh ve své poslední aktualizaci pro Android a iOS

WhatsApp přináší šifrování záloh ve své poslední aktualizaci pro Android a iOS
2021-10-18T08:00:47+02:00
• 18. 10. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

Nedávno jsme vás informovali o tom, že WhatsApp chce nabídnout šifrování záloh, které jsou ukládány do úložiště Google Disk a na iCloud. Zhruba po měsíci oznamuje Mark Zuckerberg, že se šifrování záloh WhatsApp komunikace stává realitou.

Šifrování záloh ve WhatsApp je konečně tady

Novinka byla oznámena tento čtvrtek a podle slov Zuckerberga bude aktualizace dostupná celosvětově pro uživatele Androidu a iOS. My jsme zatím aktualizaci nezaznamenali, ale předpokládáme, že dorazí brzy. Nová funkce zajistí end-to-end šifrování záloh pomocí 64místného klíče, nebo heslem. O tom, jak by šifrování mělo fungovat, si můžete přečíst v tomto článku. Funkce šifrování záloh nebude ve výchozím nastavení fungovat automaticky, a proto jí bude nutné aktivovat ručně v nastavení aplikace.

zuck whatsapp 493x302x

Zdroj: Facebook

V prostředí iOS a Android stačí jít do Nastavení -> Chaty -> Zálohování chatů a zde bychom měli nalézt možnost pro zapnutí šifrování. Společnost Facebook deklaruje, že šifrované zálohy nemůže číst ani WhatsApp, ani jakékoliv třetí strany. I přes to že poskytovatel uložiště, kam jsou zálohy ukládány, šifrování dat zajišťuje, doporučujeme, abyste šifrování přímo ve WhatsApp měli aktivované. Na co je ale potřeba si dát pozor? V případě ztráty hesla nebo šifrovacího klíče, nebude možné zálohu obnovit.

Zdroj: thenextweb.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat