Samsung Galaxy A73 by mohl dostat hlavní 108MPx fotoaparát

Samsung Galaxy A73 by mohl dostat hlavní 108MPx fotoaparát
2021-09-20T13:30:36+02:00
• 20. 9. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

Letošní novinky společnosti Samsung zapadající do střední třídy Galaxy A52 (5G) a A72 se staly velice populárními a není divu. Za svou cenu nabízejí velmi dobrý poměr cena/výkon v čele s voděodolností IP67 či skvělými fotoaparáty s optickou stabilizací. Skvělé hodnocení si v naší redakci odnesl jak Galaxy A72, tak zejména pak A52 5G. Nyní se začínají objevovat spekulace o nástupci A72, jenž by měl dostat lepší fotoaparát s 108MPx rozlišením.

108MPx pro Galaxy A73

Již letošní A72 se chlubila velmi dobrými výsledky svých fotoaparátů. Zde jako hlavní fotoaparát slouží 64MPx senzor s optickou stabilizací obrazu, ten byl ještě doplněn 3x teleobjektivem s optickým zoomem, ultraširokoúhlým a také makro senzorem. Nadcházející A73 by ale mohla namísto „běžného“ 64MPx fotoaparátu dostat hned 108MPx snímač. Není však prozatím jasné, zda mu stále bude dělat společnost zmíněný teleobjektiv. Je totiž možné, že namísto něj Samsung využije vysoké rozlišení hlavního snímače.

Galaxy A72 6 6000x3368x

Galaxy A72; Zdroj: Dotekománie

I přes to, že konkrétní použitý snímač neznáme, dá se předpokládat, že Samsung nasadí vlastní ISOCELL HM2, který známe například z Redmi Note 10 Pro (recenze). Samotný senzor má velikost 1/1,52 palce s velikostí pixelů 0,7 µm, jedná se tedy o menší snímač. Nasazení 108MPx fotoaparátu pro střední třídu je pro Samsung novinka, jelikož si senzory s takto vysokým rozlišením doposud nechával jen pro své top modely. Není také zcela jisté, zda i tento snímač dostane OIS, vzhledem k tomu, že by ji ale měla dostat všechna příští „áčka“, je to velice pravděpodobné.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Kašík

Student IT, zarytý fanoušek Androidu, ale v poslední době si také velmi rozumí s Harmony OS. Ve volném čase hraje florbal a jezdí na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat