Celá série Galaxy A bude zajímavější

Celá série Galaxy A bude zajímavější
2021-09-06T09:30:23+02:00
• 6. 9. 2021

Samsung Galaxy A52 5G; Zdroj: Dotekománie.cz

Letos Samsung poměrně mile překvapil novinkami ze střední třídy, zejména pak model Galaxy A52 5G (recenze) a Galaxy A52s 5G. U těchto modelů se nachází bonusové funkce jako stereo reproduktory, 120Hz displej, odolnost vůči vodě a také optická stabilizace hlavního foťáku na zadní straně. Díky tomu jsou fotografie na vyšší úrovni oproti minulé generaci. Zřejmě se dočkáme rozšíření tohoto trendu.

OIS u všech modelů série Galaxy A?

Optickou stabilizaci obrazu (OIS) jsme zpravidla našli jen u top modelů, ale již je běžné, že se toto vylepšení objevuje u levnějších modelů. V tomto roce ji Samsung integroval i do modelů Galaxy A72 (recenze) a Galaxy A52. Dokonce ji najdeme u modelu Galaxy A22, ale jen u LTE verze, nikoliv u 5G. Ostatní modely jako Galaxy A32, Galaxy A32 5GGalaxy A42 5G mají k dispozici maximálně EIS, tedy elektronickou stabilizaci obrazu, která nedosahuje takových kvalit.

Nejnovější spekulace naznačují, že další generace modelů Galaxy A v příštím roce bude vybavena OIS, a to u všech představených modelů střední třídy. To se s největší pravděpodobností nebude týkat Galaxy A0X, což jsou zpravidla nejlevnější smartphony od Samsungu. Zřejmě se jedná o výhodnější strategii pro Samsung, než použít o něco pokročilejší foťáky. S OIS lze nabídnou vyšší kvalita obrazu i při použití staršího foťáku, nebo ne zrovna nejnovějšího.

20210415 182107 4032x3024x

Zdroj: Dotekománie.cz

Naskýtá se ale otázka, jak vylepší hlavní modely nahrazující Galaxy A52 5G a A72. Zde by se nabízelo konečně bezdrátové nabíjení, což je jediné takové mínus současných modelů. První spekulace a úniky informací očekáváme spíše na konci tohoto roku. Snad Samsung opět posune svou střední třídu mobilů a kus dál.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat