WhatsApp konečně pracuje na nastavení kvality videa

WhatsApp konečně pracuje na nastavení kvality videa
2021-07-03T16:31:32+02:00
• 3. 7. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

WhatsApp si dává načas s některými funkcemi a možnostmi. Například jsme dlouhou dobu čekali na tmavý režim, ten byl ve vývoji pár let. Nyní začíná v betě testovat mizející fotky a videa a v dohledné době budeme moci používat jeden účet na několika zařízeních, byť se značnou nevýhodou. Nyní se konečně začíná pracovat na kvalitě videa.

WhatsApp získává mizející fotky a videa, zatím v betě

Kvalita videa a WhatsApp

Tato komunikační platforma není zcela dokonalá a bohatá na funkce jako jiné. Například u úspory dat se nabízí jen speciální režim při hovorech, kdy dojde k úspoře dat. Nic víc se zde nenabízí, možná jen zmíníme, že si lze nastavit, při jakém připojení se mají přenášet jaké soubory.

Screenshot 1080x2340x

Zdroj: Dotekomanie

Web WabetaInfo odhalil ve zdrojovém kódu novinku, která dovolí nastavení kvality videa. V tomto případě nejde ale o kvalitu při sledování. V nastavení budete moci zvolit, v jaké kvalitě se mají videa posílat. V tuto chvíli se aplikace chystá celkem na tři režimy. První je automatický, kdy si sama aplikace určí nejvhodnější kvalitu nahrání. Druhá je pro co nejlepší kvalitu, která je dostupná. Poslední možnost se soustřeďuje na co nejmenší spotřebu mobilních dat, kdy sama aplikace WhatsApp provede kompresi před odesláním.

Právě poslední možnost nás asi zajímá nejvíce, zejména technické specifikace. Jestli aplikace použije jen lepší kodek, nebo dojde ke snížení rozlišení. Bohužel zatím nevíme specifikace ani jedné varianty. Výhodou bude rozhodně menší spotřeba dat při odesílání a samozřejmě i při přehrávání na druhé straně. Otazník visí nad kompresí v samotné aplikaci, jestli se to příliš nedotkne spotřeby energie.

V tuto chvíli není novinka ani v rámci testování a stále se na ní pracuje. Může trvat i několik měsíců, než si ji budou moci otestovat první beta testeři. Zatím ji nelze ani aktivovat.

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat