Apple se připravuje na 3nanometrové čipy

Apple se připravuje na 3nanometrové čipy
2021-06-21T11:39:26+02:00
• 21. 6. 2021

Zdroj: MacRumors

Hlavní dodavatel Applu, společnost TSMC, se připravuje na výrobu 3nanometrových čipů, která by měla být zahájena už ve druhé polovině příštího roku. Naopak v příštích měsících hodlá TSMC zahájit výrobu 4nanometrových čipů. S těmito informacemi přišla společnost DigiTimes. 

Apple má před sebou velkou práci

Apple už dříve rezervoval počáteční kapacitu výroby 4nanometrových čipů u TSMC pro budoucí Macy, přičemž nedávno nařídil zahájit výrobu 5nanometrového čipu A15 pro nadcházející iPhone 13. 

Poslední zpráva DigiTimes nastiňuje dlouhodobější plán TSMC a uvádí, že nový 3nanometrový výrobní proces nabídne 15% zvýšení výkonu spolu s 30% lepší energetickou účinností a do sériové výroby vstoupí koncem příštího roku.

Apple

Zdroj: WWDC

Ačkoliv zpráva nenabízí žádné podrobnosti o tom, jak přesně bude 3nanometrový čip Apple implementovat do svých produktů, je jasné, že si ještě pár let budeme muset počkat. Současný čip A14, který je v iPhone 12 a iPadu Air, je založen na výrobním 5nanometrovém procesu. M1 sdílí stejnou 5nanometrovou architekturu. Menší proces poskytuje vylepšený výkon a energetickou účinnost a nabízí větší svobodu v designu produktu díky své menší celkové ploše.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat