TCL si pohrává s ambiciózním konceptem smartphonu

TCL si pohrává s ambiciózním konceptem smartphonu
2021-03-28T15:00:23+02:00
• 28. 3. 2021

Zdroj: TCL

První jsme se dočkali smartphonů s ohebným displejem před nějakou dobou a dnes již na trhu najdete několik dražších modelů. Huawei v tomto segmentu ztrácí hlavně kvůli absenci Google služeb a aplikací. Motorola zatím nabízí jen véčko, jehož specifikace zrovna neodpovídají ceně a Samsung má na výběr z několika modelů. Jsou zde ale i společnosti, které jen prozkoumávají nový segment trhu. Příkladem je Oppo jeho model X 2021 s rolovatelným displejem. Další zajímavou firmou je TCL, ale zatím jsme se nedočkali komerčního produktu. Navíc se nyní chystá vskutku zvláštní model.

Až moc součástek?

TCL má své jisté postavení na trhu s televizemi, ale věnuje se i mobilním telefonům. V minulosti tato firma vyráběla smartphony Black Berry, případně stále produkuje novinky pod označením Alcatel, ale nabízí mobily i pod svou značkou. Snaží se ale také pracovat na vlastních nových technologiích jako třeba NXTPAPER nebo DragonHinge. Už jsme viděli několik prototypů s ohebným displejem, ale nejambicióznější model teprve přijde.

Redakce webu CNET mohla nahlédnout na nákresy připravované novinky, která bude kombinovat dvě technologie. V první řadě by se měl nabídnout ohebný displej, který bude na vnější straně, což nemusí být optimální vzhledem k možnosti poškození. To ale nebude vše. Po otevření se nabídne větší úhlopříčka displeje, ale tu budete moci ještě zvětšit. Jedna strana totiž bude obsahovat srolovaný displej.

signal 2021 03 23 124945 1092x614x

Zdroj: TCL

Posunutím nebo vysunutím této části se nabídne ještě větší plocha. Nákres zatím můžete vidět v levém rohu na obrázku výše. Společnost se nechala slyšet, že v v polovině dubna budou k dispozici první rendery a zřejmě se ještě letos dočkáme prvního prototypu.

Vzhledem ke komplikovanosti takového zařízení neočekáváme, že se dostane jen tak brzy do prodeje. Pokud se tak stane, cena bude zřejmě astronomická, když vezmeme v potaz, že ani mobily s ohebným displejem a jednodušší konstrukcí nejsou stále za přijatelnou cenu. Spíše přijdou na dvojnásobek ceny top modelů.

Zdroj: cnet.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat