Technologie digitálního papíru TCL NXTPAPER přichází na opravdový tablet

Technologie digitálního papíru TCL NXTPAPER přichází na opravdový tablet
2021-01-12T19:00:15+02:00
• 13. 1. 2021

Zdroj: goodereader.com

Již v loňském roce společnost TCL představila technologii digitálního papíru, která dokázala přehrávat video při relativně vysoké snímkovací frekvenci. Tenkrát však ještě neměl opravdové zařízení, na které by tato technologie mohla být plnohodnotně předvedena. Nyní skrze veletrh CES 2021 TCL uvádí zařízení, které je takovým displejem opatřeno. Jedná se o tablet s 8,88 palcovým displejem a OS Android. Technologie nese název NXTPAPER.

Menší nároky na baterii a nižší váha

Ve zkratce se jedná o nízkovýkonný LCD panel, který díky své konstrukci umožňuje opětovně použít světlo získané z okolí. Společnost uvádí, že tato nová technologie je až o 36 % tenčí a až o 65 % úspornější než typické LCD displeje. Podle výrobce je velká výhoda v produkci nulového množství škodlivého modrého světla díky absenci vlastního podsvícení displeje. Váha samotného tabletu je pouhých 310 gramů i přes velký 8,88 palcový displej.

TCL NXTPAPER 640x451x

zdroj: engadget.com

Výrobce uvádí, že se jedná v podstatě o zařízení s LCD panelem a velmi nízkým jasem. Pokud máte ve svém okolí dostatek světla, nebudete mít s čitelností problém ani na velmi ostrém slunci. Problém však může nastat při používání v noci, kdy potřebujete alespoň lampičku či žárovku pro osvícení vašeho displeje. Na to výrobce také myslel, a tak je k dispozici také připínací lampička, která dodá NXTPAPER displeji dostatek světla i v noci.

Co se pak týká obnovovací frekvence, ta se prozatím pohybuje okolo 30 snímků na vteřinu, což je rozhodně výrazně lepší než klasické E-link displeje. Výrobce ale uvádí, že v dalších generacích bude NXTPAPER schopen dosáhnout 60 i více fps, čímž se ještě více přiblíží klasickým LCD displejům.

Samotný tablet, který tímto displejem disponuje, pak nabízí displej o velikosti 8,88 palců a rozlišením 1440 x 1080 pixelů. O výkon se pak stará Mediatek MT8768e doplněný o 4GB operační paměť a 64GB úložiště, které můžete rozšířit paměťovými kartami o velikosti až 256 GB. Integrovaná baterie má kapacitu 5500 mAh a potěší také možnost LTE varianty a přítomnost 3,5mm audio konektoru.

Novinka bude dostupná během dubna tohoto roku za cenu 349 eur.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Kašík

Student IT, zarytý fanoušek Androidu, ale v poslední době si také velmi rozumí s Harmony OS. Ve volném čase hraje florbal a jezdí na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat