WhatsApp pokračuje v práci na podpoře více zařízení pro jeden účet

WhatsApp pokračuje v práci na podpoře více zařízení pro jeden účet
2021-02-11T16:30:15+02:00
• 11. 2. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

2

V poslední době služba WhatsApp nezažila příliš dobré časy, a to právě kolem změny podmínek. Nakonec došlo k odkladu o 3 měsíce. Samozřejmě se nebude jedna o jedinou změnu, která se nyní chystá. Již delší dobu se pracuje na možnosti využívat WhatsApp na vícero zařízení, což ukazují i současné změny.

WhatsApp bude vyžadovat biometrické ověření pro webovou verzi

Jeden účet a více zařízení

Web WABetaInfo již delší dobu sleduje postupné změny ve zdrojových kódech a také v rámci beta programu, které ukazují, že WhatsApp pracuje na možnosti fungování jednoho účtu na několika zařízení. To je již do jisté míry možné nyní díky webové verzi, ale ta vyžaduje, aby smartphone byl neustále připojen k internetu.

Postupný vývoj ukazuje, že novinka hlavně přinese odstranění nutnosti mít hlavní smartphone neustále připojený k internetu. Zatím se ukazuje, že jeden účet můžete obsluhovat až na čtyřech zařízení. To se samozřejmě může v budoucnu změnit, ale tento počet by měl být dostatečný. Mohli byste tak mít svůj účet na smartphonu, tabletu, počítači a případně na notebooku.

Aktuální beta verze dostala novinku v podobě změny nastavení. Místo možnosti smazání účtu ze zařízení se zde nově v beta verzi aplikace pro iOS objevila funkce odhlášení. Dále se pracuje na nabídce zobrazující zařízení, kde je účet napojen. I zde očekáváme jednoduchou možnost smazání nebo odpojení.

WhatsApp rozhodně nespěchá s touto novou funkcí a vývoj jde po malých krůčcích. Zřejmě nechce nikde udělat chybu a představit ve výsledku kompletní řešení, které bude i zabezpečení.

Zdroj: wabetainfo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

No ale jde jim to, jako když se*e a maluje, jak se říká.

Tak to je věc. V tom byl úžasný Viber, už dávno to tam funguje. Obecně je lepší. Škoda že většina ovcí propadla slovu „from Facebook“

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat