Apple Pay umožní uživatelům nákupy bitcoinem prostřednictvím služby BitPay

Apple Pay umožní uživatelům nákupy bitcoinem prostřednictvím služby BitPay
2021-02-14T15:00:45+02:00
• 14. 2. 2021

Zdroj: coinmod.com

Bitcoin v poslední době zaznamenává rekordní růst jeho hodnoty. Včera se dostal na hodnotu 48 000 amerických dolarů za jeden bitcoin, což dvojnásobná hodnota v porovnání s cenou před rokem. Apple nyní podporuje platby Bitcoinem prostřednictvím jeho služby Apple Pay.

Apple se propojuje se službou BitPay

Do peněženky Wallet je nyní možné přidat předplacenou kartu Mastercard v rámci služby BitPay. Ta je v současné době největším zprostředkovatelem plateb v bitcoinu. BitPay funguje nejen s bitcoinem, ale také s dalšími kryptoměnami, jako je například ether. V plánu je přinést podporu BitPay nejen pro Apple Pay, ale také pro služby Samsung Pay a Google Pay. Generální ředitel BitPay říká: „Máme tisíce zákazníků, kteří používají předplacenou kartu BitPay. Přidáním podpory pro Apple Pay a později Google a Samsung Pay pomůže rozšířit platby na více místech.“

Zdroj: bitpay.com

Pro bezproblémové přidání BitPay do Apple peněženky je nutné mít poslední verzi aplikace BitPay, kterou lze nainstalovat jak z obchodu App Store, tak Google Pay.

Podle analytiků společnosti RBC Capital Markets by přijetí kryptoměny mohlo společnosti Apple zajistit až 25% růst akcií. Vzhledem k základně uživatelů, která čítá zhruba 1,5 miliardy uživatelů by se tak mohlo jednat o roční zisk až 40 miliard amerických dolarů. Podle slov analytika RBC Mitche Stevese by popularita společnosti Apple a přijetí kryptoměny mohly USA zajistit pozici technologického lídra v oblasti kryptoměn na dalších přibližně 20 let.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat