Xiaomi pracuje na telefonu s posuvným displejem

Xiaomi pracuje na telefonu s posuvným displejem
2021-01-30T11:30:12+02:00
• 30. 1. 2021

Zdroj: nl.letsgodigital.org

Čínská společnost Xiaomi, jak se zdá, vyvíjí futuristicky vyhlížející telefon. Jeho dominantou by měl být posuvný flexibilní displej. Historicky si tento výrobce již s aplikací flexibilního displeje pohrával u modelu Mi Mix Alpha, který se chlubil extrémní cenovkou a byl určen pouze pro čínský trh.

Xiaomi jako inovátor z budoucnosti

Xiaomi podala dne 29. října 2020 patent u WIPO (úřad pro duševní vlastnictví) a USPTO (patentový úřad v USA), který se vztahuje právě na telefon s výsuvným displejem. Podle obrázků telefon zaujme vskutku neotřelým designem. Displej překrývá celou přední část a také kus zadní části.

xiaomi mi mix slide2 2560x1921x

Zdroj: nl.letsgodigital.org

Flexibilní displej lze posunout o 2 cm dolů, čímž dojde k odkrytí panelu přední kamery a dalších senzorů a zároveň dojde k prodloužení displeje ve spodní části díky flexibilitě displeje. Displej je uchycen v posuvném kolejnicovém systému a zajišťují ho dva elektromagnety. Umístění elektromagnetů zajistí to, že telefon může být zavřený, nebo otevřený, nikoliv pootevřený.

Displej bude možné ovládat jak poklepáním ruky, tak i hlasovými povely. V odkrytém horním panelu bude umístěná selfie kamera, snímač okolního světla, snímač vzdálenosti a bodový projektor. Vizualizaci telefonu provedl dle patentu designér Sarang Sheth ve spolupráci s portálem LetsGoDigital. Na renderech je možné vidět telefon ve výchozí pozici a s vysunutým displejem.

xiaomi mi mix slide3 2560x1921x

Zdroj: nl.letsgodigital.org

To, zdali Xiaomi tento model uveden na trh, lze zatím pouze spekulovat. Jedná se o poměrně sofistikovaný a do jisté míry svou konstrukcí i komplikovaný telefon, který by cílil spíš na skupinu zákazníků, kteří si rádi připlatí za něco extra. Pokud by tento telefon měl spatřit světlo světa, pak bychom jej mohli pravděpodobně očekávat v řadě Mi Mix.

Zdroj: androidheadlines.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat