Tržby nositelných zařízení dosáhnou na rekordní částku

Tržby nositelných zařízení dosáhnou na rekordní částku
2021-01-13T20:44:08+02:00
• 14. 1. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

Analytická společnost Gartner přinesla svou předpověď týkajících se prodejů letošních nositelných zařízení. Podle zprávy by tržby mohly dosáhnout na 81,5 mld. dolarů, což představuje meziroční nárůst o 18,1 %. Vloni tržby dosáhly na 69 mld. dolarů. Takový růst je přičítán hlavně zvýšené práci na dálku a vyššímu zájmu zákazníků o monitorování svého zdraví. 

Tržby budou letos opět růst

Podle údajů Gartneru se tržby na tomto trhu od roku 2019 jen zvyšují a očekává se, že nadále budou růst až do roku 2022. V roce 2019 dosáhly tržby na hodnotu 46,1 mld. dolarů, zatímco v roce 2022 se očekává, že se tržby více než zdvojnásobí na 98,3 mld. dolarů. Ačkoliv byly chytré hodinky v roce 2019 největším hnacím motorem trhu, sluchátka se v průběhu loňského roku stala novým lídrem a ve svém trendu mají pokračovat až do roku 2022. 

tržby

Zdroj: Neowin

Gartner do své definice nositelného trhu zahrnuje chytré hodinky, náramky, sluchátka, VR/AR, chytré oblečení a chytré náplasti. Ze všech vyjmenovaných oblastí klesají pouze náramky. Není zřejmé, proč tomu tak je. Pravděpodobně za to mohou přední výrobci hodinek, kteří se začali věnovat i levnějšímu segmentu – například Apple se svým modelem Apple Watch SE. 

Zdroj: neowin.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat