Bezdrátová sluchátka dominují wearable trhu

Bezdrátová sluchátka dominují wearable trhu
2021-01-20T11:30:11+02:00
• 20. 1. 2021

Zdroj: Gizmochina

Pokud máte kolem sebe řadu přátel a známých, kteří nosí bezdrátová sluchátka, nejde o žádnou náhodu. Loňský rok 2020 byl totiž ve znamení TWS zařízení (tzv. Truly Wireless), která trhu naprosto dominovala. Naopak letos budou nejprodávanější chytré hodinky – alespoň tak uvádí Counterpoint Research. 

Bezdrátová sluchátka se více a více prodávají

Podle analýzy jen samotné produkty z kategorie Earwear a Wristwear od 3. čtvrtletí 2020 dosáhly na 93 % celkových dodávek z wearable trhu. 7% drobek zaujaly kategorie Eyewear, Bodywear a Skinwear. Údajně v loňském roce TWS zařízení dosáhla na 238 mil. prodaných kusů. Jedná se o 83% meziroční nárůst. 

Bezdrátová sluchátka

Zdroj: Gizmochina

Samozřejmě bezdrátová sluchátka byla populární už v roce 2018, ale firmy Apple a Samsung prodávaly své modely v prémiové kategorii. Ne všichni si ale mohou dovolit dražší modely, takže na trh logicky musely dorazit značky, jako je realme a Xiaomi. Právě tyto firmy se zaměřily na poměr cena/výkon. 

Bezdrátová sluchátka

Zdroj: Gizmochina

Když už se bavíme o konkrétních výrobcích, Apple trhu i nadále dominuje s 29% podílem. Apple také dominuje trhu s chytrými hodinkami, kde zaujal 28% podíl. Naopak třeba takový Samsung má jen 5% tržní podíl. Naopak tzv. rozpočtovému trhu dominuje hlavně Xiaomi, které zaujalo 13% podíl. 

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat