Microsoft potvrdil příchod xCloud beta pro iOS a PC na jaře 2021

Microsoft potvrdil příchod xCloud beta pro iOS a PC na jaře 2021
2020-12-12T13:30:35+02:00
• 12. 12. 2020

Grafika: Microsoft.com

Tato služba je již nějakou chvíli k dispozici na operačním systému Android, a dokonce byla také na iOS, ovšem jen ve fázi testování. Kvůli pravidlům AppStore nemůže službu xCloud Microsoft vydat pro iOS. Microsoft však přesto našel řešení a již na jaře ho otestují právě majitelé iPhonů, iPadů a také klasických počítačů.

Herní služba xCloud již brzy na iOS a PC

Microsoft oficiálně nyní potvrdil, že na jaře 2021 bude herní streamovací služba xCloud dostupná i na iOS a Windows PC. Na iOS bude služba dostupná skrz webový prohlížeč. Podobně to již udělala nVidia se službou GeForce Now a Google plánuje se Stadia to samé, také skrz prohlížeč. Jedná se tak o zajímavé obcházení AppStore. Na Windows PC bude možné používat xCloud standardně přes aplikaci Xbox.

xCloud

Zdroj: FoneArena

Služba xCloud využívá technologii Azure. Díky tomu bude moci Microsoft svým uživatelům zpřístupnit konzolové hry pro všechna zařízení, včetně zmíněných smartphonů. Hry samozřejmě budou streamovány přes datová centra, takže telefony v tomto případě budou fungovat spíše jen jako displeje a ovladače. Uživatelé si budou moci ke svému smartphonu připojit dokonce i Xbox ovladač. Když tedy nebudete chtít používat dotykovou obrazovku, jednoduše připojíte bezdrátový ovladač a pokračujete v hraní.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat