Huawei vyvinulo vlastní čip pro OLED displej

Huawei vyvinulo vlastní čip pro OLED displej
2020-12-05T18:07:55+02:00
• 6. 12. 2020

Zdroj: Gizmochina

Čínské společnosti tvoří přibližně polovinu trhu s LCD displeji, zatímco u OLED panelů a jejich čipů dominují spíše jihokorejští výrobci, jako je třeba Samsung. Do vývoje čipu OLED ale nyní vstoupilo také Huawei, které si samostatně vyvinulo čip pro OLED. 

Huawei vstupuje do nového segmentu

Je pozoruhodné, že čínské IC ovladače pro displeje tvoří méně než 1 % z celkového podílu na trhu. Čínský technologický gigant vstupující do bitvy by tedy mohl výrazně posílit čínský podíl. Kdybyste nevěděli, co IC ovladač je – IC funguje vlastně jako hlavní ovládací panel v systému, který spravuje kvalitu obrazu a také energetickou účinnost. Jinými slovy, tyto ovladače jsou základní technologií, která se používá v elektronických přístrojích, jako jsou smartphony a televizory s velkou obrazovkou. 

Huawei

Zdroj: Gizmochina

Tato technologie je samozřejmě založena na architektuře ARM, na kterou se rovněž vztahuje americké omezení vůči společnosti Huawei. Čínský gigant si tak musel vyrobit vlastní čip. Současnému trhu dominuje Samsung, který představuje téměř 75 % trhu.

Huawei se tedy připojuje k tomuto segmentu pod značkou HiSilicon. Nové čipy by se hromadně měly začít vyrábět v průběhu roku. Očekává se také, že čipy dorazí do smartphonů a televizorů značky Huawei, které budou uvedeny v roce 2021. 

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat