Apple a Epic Games míří k soudu, ten bude v červenci 2021

Apple a Epic Games míří k soudu, ten bude v červenci 2021
2020-10-03T23:00:09+02:00
• 4. 10. 2020

Zdroj: MacRumors

Apple a ani Epic Games nechtějí procházet soudním procesem se stávající porotou v jejich již probíhajícím právním sporu. Překvapivě se obě strany domluvily na jiném řešení.

Epic Games prosí o návrat Fortnite do App Storu

Apple a Epic Games se domluvily na soudním procesu

Žalovat Apple kvůli procentuálnímu podílu na platformě App Store, bylo tak trochu jako jít proti zdi. Epic Games se tuto skutečnost vyzkoušel na vlastní pěst, protože právě on podal žalobu. Konkrétně firmě vadilo, že si Apple účtuje 30% podíl za každou provedenou transakci na platformě App Store. Alespoň tímto způsobem Epic Games situaci prezentovalo veřejnosti a hlavně svým uživatelům. 

Apple

Zdroj: MacRumors

Osobně jsem očekával, že se soudní proces bude táhnout dlouhé roky. Překvapilo mě tedy, že se obě firmy dohodly. Nedohodly se samozřejmě na konkrétním odškodnění, shodly se však na tom, že nároky společnosti Epic Games a protinávrhy Applu by měly být projednávány soudem, nikoli porotou. Proto obě firmy stáhly své požadavky na soudní porotu podle Federálního pravidla občanského soudního řádu 38 (d). Obě strany požadují, aby případ (včetně veškerých nároků a protinávrhů) postoupil k soudnímu řízení podle harmonogramu stanoveného soudem. 

Začátkem týdne proběhlo slyšení o předběžném opatření mezi Epic Games a Applem. Během něj soudce navrhl, že by mohl být vhodný soudní proces. Během předběžného slyšení soudce tvrdě reagoval na Epic Games a kritizoval společnost za způsob, jakým zahájila soudní spor. Vzhledem k tomu, že případ poputuje přímo k soudu, obě společnosti by se mohly střetnout až v červenci příštího roku. 

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat