Google oznámil příchod aktualizace pro Wear OS aktualizováno

Google oznámil příchod aktualizace pro Wear OS [aktualizováno]
2020-09-09T19:15:42+02:00
• 9. 9. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

7

Aktualizováno 9. 9.

V srpnu Google oznámil příchod nové verze systému Wear OS. Bohužel informace nebyly kompletní, ale nyní se dozvídáme další střípky. První hodinky, které se dočkají nové verze a podle dostupných informací již mají k dispozici aktualizaci, jsou Suunto 7. Další mají následovat v horizontu týdnů až měsíců.

Google nastínil, že zrychlil spouštění aplikací, což by se mělo odrazit i na zrychlení systému. Nyní se navíc dozvídáme, že nové optimalizace budou mít pozitivní dopad na spotřebu energie. Bohužel Google neuvedl, o kolik procent došlo ke zlepšení, nebo co vlastně čekat. Kromě toho se máme těšit na lepší způsob párování, který by měl být rychlejší. Na další informace a seznam podporovaných zařízení si musíme počkat.

Původní článek 13. 8.

Google v oblasti chytrých hodinek působí již nějaký čas a dlouho očekáváme, že představí také vlastní chytré hodinky pod značkou Pixel. Bohužel jsou zatím v nedohlednu a navíc komplikace kolem převzetí společnosti Fitbit nenasvědčují, že by došlo k nějaké větší změně, ale možná Google překvapí. Společnost dnes oznámila, že na podzim bude dostupná nová verze systému Wear OS, která přinese značná vylepšení.

Wear OS aktualizace

Google není nijak moc konkrétní, ale dost zmiňuje vylepšení výkonu hodinek. Dle jeho tvrzení máme očekávat až o 20 % kratší čas při spouštění aplikací. Systém má totiž projít optimalizací a v podstatě zjednodušením, aby byl svižnější, což je vlastnost, která je dost často vyčítána, ale není to zcela jeho chyba. Na vině je i Qualcomm, který nedržel krok a v podstatě až nedávno představil konečně lepší procesory pro hodinky.

Systém pro hodinky bude těžit z Androidu 11, ale nebylo jednoznačně řečeno, že nová verze bude založena na Androidu 11. Máme očekávat změny v rámci grafického prostředí, což Google ukazuje na novém designu počasí, které bude výraznější.

Image 4 Weather 416x416x Image 3 Weather 416x416x image4 416x416x

Zdroj: Google

Pracuje se také na novém zobrazení v bezdotykovém režimu. Mělo by se jednat o jednoduché funkce, které nabídnou základní grafiku a minimalistické ovládání.

Image 1 Handwash 512x512x

Zdroj: Google

Google dále uvádí, že bude k dispozici jednodušší proces párování s mobilním telefonem. Neměl by zabrat tolik času. Nová verze bude optimalizována pro novější procesory, aby došlo k maximálnímu využití dostupných technologií. Dnešní oznámení novinek je spíše takovou ochutnávkou, co vlastně očekávat.

Budeme si muset počkat na seznam podporovaných zařízení, stejně jako na přesný termín představení nové verze Wear OS. Google mimo jiné láká i na rok 2021, kdy máme očekávat další novinky. Netušíme, jestli tím myslí další vylepšení systému, nebo se tak snaží naznačit příchod Pixel hodinek.

Zdroje: android-developers.googleblog.com, androidpolice.com, droid-life.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Martin Vrska

10. 9. 2020, 19:37

Dnes nainstalováno na Suunto 7. Subjektivně rychlejší reakce. Více jak hodinový běh na nižší přesnost (GPS co 10 sekund) , zaznamenaný aplikací Suunto, sebral 8% baterie, což je určitě posun. Navíc hodnotím kladně fakt, že se během záznamu ukazují hodnoty formou ambient displeje. Za mě zatím spokojenost. Příště zkusím totéž na nejvyšší přesnost (tedy GPS každou sekundu).

Martin Vrska

13. 9. 2020, 9:58

Dnešní běh (14km, 1 hodina, 4 minuty) s nejvyšší přesností – úbytek 14%. Za mě spokojenost.

Petr Hošek

10. 9. 2020, 7:41

A jak staré hodinky budou mít aktualizaci? Nebo to dostanou všechny???

Přemysl Vaculík

VIP 10. 9. 2020, 10:30

Dle výrobců.

Roman Jánský

14. 8. 2020, 9:02

Už by konečně mohla být umožněna také
platba hodinkami.

Přemysl Vaculík

VIP 14. 8. 2020, 9:38

S tímto neustále otravujeme Google a odpověď se zatím nezměnila.

Libor Foltýnek

13. 8. 2020, 17:38

No kéž by! Já tomu systému fandím, ale je to taková Popelka, Google na něho kašle a hlavně, není optimalizovaný na výdrž. Tizen vydrží pár dní, hloupější konkurence až měsíc (Apple Watch nevím), ale Wear OS slaví, když vydrží dva dny. Sám jsem se nedávno na Wear OS vrátil právě z Tizenu, ale některé věci prostě nefungují, i když by mohly. Něco přičítám tomu, že asistent v telefonu neumí česky, takže některé hlasové příkazy, byť v hodinkách všechno vypadá OK, selžou na připojení k telefonu (např. založení připomínky v Keep), něco je omezené uměle (platby přes Google Pay). Ale pořád je to fajn systém se spoustou aplikací, hodinky jsou často koukatelné, jen ta výdrž…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat