Apple odstranil vývojářské účty Epic Games

Apple odstranil vývojářské účty Epic Games
2020-09-01T16:30:42+02:00
• 1. 9. 2020

Zdroj: MacRumors

1

Apple očividně neblafoval, když veřejně prohlásil, že ukončí vývojářské účty firmy Epic Games, pokud mobilní hra Fortnite bude mít i nadále přímé platby. Epic Games přímé platby neodstranilo, a tak se veřejné prohlášení stalo akcí. 28. srpna 2020 Apple odstranil přístupy k vývojářským účtům. 

Apple dal definitivní sbohem Fortnite a dalším hrám Epic Games

Apple naplnil své sliby

Apple tak učinil další krok v boji proti Epic Games. Válku původně začala společnost Epic Games, když se rozhodla představit způsob, jak hráčům Fortnite snížit ceny za in-app poplatky. Udělala to tak, že do své aplikace implementovala přímé platby, snížila ceny o 20 % a vyhnula se tím platbě 30% provize App Storu. V podstatě se tedy dá říci, že celá válka začala jen kvůli tomu, že Epic Games chtělo o 10 % více. 

Apple

Zdroj: MacRumors

Apple tedy velmi rychle zareagoval a aplikaci Fortnite odstranil, čímž začaly první právní problémy. Soud nakonec dal za pravdu Applu, ovšem s tím, že nesmí svými kroky jakýmkoliv způsobem ovlivnit Unreal Engine, který je v provozu i na hrách od jiných vývojářů. Z App Storu tak nyní byla odstraněna každý hra od Epic Games, včetně titulů, jako je Fortnite, Battle Breakers a Infinity Blade Stickers. 

„Jsme zklamaní, že jsme museli v App Storu ukončit účet Epic Games. Společně s týmem Epic Games jsme pracovali mnoho let na jejich uvedení na trh. Doporučili jsme, aby společnost i nadále dodržovala nastavená pravidla a pokyny App Storu, kterými se všichni řídí desetiletí. Epic Games však odmítlo pravidla dodržovat. Místo toho opakovaně odesílalo aktualizace Fortnite navržené tak, že porušovaly pravidla a poky App Storu. To není fér vůči všem ostatním vývojářům a staví zákazníky do středu boje. Doufáme, že v budoucnu budeme moci znovu spolupracovat, nyní to však ale není možné.“

Pozitivní je, že uživatelé, kteří si hry stáli na své zařízení, mohou hry stále používat, ale přijdou například o novou 4. sezónu a budoucí aktualizace. 

Zdroj: pocketnow.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Stanislav Puffler

2. 9. 2020, 9:53

Jsme zvědav, jakej vliv to bude mít na úspěšnost Fortnite. Apple chápu a asi je v právu. Epic Games bude muset teď zabojovat. A kdo rád Fortnite, ten si asi cestu najde. Btw, kdo má doma pařmenskýho školáka, toho by mohly zajímat školní potřeby Fortnite ;) https://www.pixiecrew.cz/fortnite/

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat