Výrobce Nokií získává 230 milionů dolarů v rámci investic

Výrobce Nokií získává 230 milionů dolarů v rámci investic
2020-08-14T19:30:52+02:00
• 14. 8. 2020

Zdroj: HMD Global

3

Společnost HMD Global možná není známá, ale její výrobky rozhodně jsou, jelikož získala licenci na používání značky Nokia pro mobilní telefony. Jejich zařízení spadají do programu Android One, díky čemuž nabízí čistý systém. Zatím jsme se nedočkali top modelu, který by se prosadil na trhu a zkomplikoval působení jiné firmy, ale ve střední třídě nabízí poměrně slušný standard dobře zpracovaných mobilů a rychlých aktualizací. HMD Global se pochlubilo, že získalo další investici na posílení svého působení.

HMD Global posílí několik sektorů

Společnost se pochlubila, že získala v dalším kole investic 230 milionů dolarů, tedy v přepočtu 5,1 miliardy korun od strategických globálních partnerů. Sice se přímo nezmiňuje, o jaké společnosti se jedná, ale dle některých zdrojů investovaly společnosti jako Google a Qualcomm.

Zmíněná suma půjde do čtyř oblastí. První se zaměřuje na zrychlení dostupnosti mobilů podporujících sítě páté generace, přičemž se bude klást důraz na trh v USA. Další oblast bude online prodej produktů, zejména v době pandemie, kdy chození do kamenných prodejen nemusí být v některých oblastech příliš bezpečné. HMD Global se chce také zaměřit na posílení komplexních mobilních služeb, kde jsme se například dočkali novinky HMD Connect, což je v podstatě mezinárodní virtuální operátor.

HMD Connect Starter Kit 2090x1112x

Zdroj: HMD Global

Poslední oblast, kam zamíří peníze, je posílení na trzích jako Brazílie, Afrika a Indie, tedy rozvíjející trhy. To se právě hodí společnosti Google, která zde vidí velké možnosti. Ostatně aktivity Googlu v Indii jsou velmi rozsáhlé a další partner se může hodit.

„HMD Global si od samého začátku zakládá na silných partnerstvích. Tyto investice nám pomohou i nadále udržet naší obchodní strategii a zároveň naše poslání přinášet moderní mobilní technologie všem za dostupnou cenu. Zabezpečení, spolehlivost a důvěryhodnost jsou základními pilíři naší nabídky. Zajistíme, abychom tyto prostředky využívali k poskytování těch nejlepších zážitků, které zákazníci od telefonů Nokia očekávají. Jako jediný přední evropský výrobce chytrých telefonů zůstáváme i nadále věrni svým skandinávským kořenům a charakteristickým znakům značky Nokia.“, Florian Seiche, CEO společnosti HMD Global dodává

Dá se tedy očekávat, že HMD Global brzy představí rozšířené aktivity stejně jako řadu nových modelů s podporou 5G. Otázkou je, jestli novinky zaujmou případné zákazníky ve velmi konkurenceschopném prostředí. Už by bylo na čase, abychom se dočkali Nokie s nekompromisním poměrem ceny a výkonu, který by vynikal nad konkurencí.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Pavel Horák

14. 8. 2020, 23:50

Myslím, že z hlediska Googlu je to logický krok i proto, že HDM zůstalo prakticky jediným aktivním členem programu AndroidONE. Navíc tento program v rukou HDM funguje relativně dobře po všech stránkách a dá se tak říct, že mobily Nokia zůstaly jedinou šancí na čistý android v nižší a střední třídě (neberu teď v potaz nové Pixely, protože i když jsou levnější, stále je považuji spíše za vyšší střední třídu)..

Martin Jeřábek

VIP 15. 8. 2020, 0:15

Problém je že program android One má končit, a to díky Google.

René Fírek

14. 8. 2020, 22:32

Dobrá zpráva.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat