Výrobce Nokií představuje HMD Connect, virtuálního operátora

Výrobce Nokií představuje HMD Connect, virtuálního operátora
2020-03-20T06:29:38+02:00
• 20. 3. 2020

Zdroj: HMD Global

Aby se výrobce mobilních telefonů stal také mobilním nebo virtuálním operátorem není nic neobvyklého. Například Google takto působí v USA, kde nabízí službu Google Fi. Nyní zde máme nováčka, který jde trochu jinou cestou a nabízí jen omezenou službu globálního charakteru. Služba se jmenuje HDM Connect a stojí za ní společnost HMD Global, která vyrábí smartphony a mobily Nokia.

Nokia 8.3 přichází s 5G a ZEISS optikou

HMD Connect

Nová služba není plnohodnotný virtuální operátor. HMD Connect nabízí jen datový plán, respektive předplacenou službu. Zvláštností a hlavním lákadlem je působení ve 120 zemích světa, přičemž působí ve více než 600 sítích. Služba je dostupná i v České republice a také si ji můžete pořídit z pohodlí domova.

hero foreground 1275x733x

Zdroj: HMD Global

Nečekejte, že byste si mohli zakoupit super výhodný datový balíček za lepší cenu než v naší domovině. HMD Connect je určeno pro cestovatele, kteří nechtějí vždy vyhledávat vhodného mobilního operátora v dané destinaci, kam cestuje, případně platit vysoké roamingové ceny.

Pořízení HMD Connect Starter Kit vyjde na 19,95 eur (cca 554 Kč), přičemž v ceně je jedna SIM karta, 1 GB dat, poštovné a daň. Jakákoliv další SIM karta přidaná do objednávky vyjde na 10 eur (cca 278 Kč), Datový balíček je jednorázový a platí 14 dnů.

Celý svět se dělí celkem do tří zón, podle čeho se dělí také datové balíčky, které lze pořídit. Pokud se budete nacházet v zóně jedna, získáte za 9,95 eur (cca 276,5 Kč) 1 GB dat, přičemž jakýkoliv další navíc přijde na 5 eur (cca 139 Kč). V zóně dva jsou ceny stejné, ale lze pořizovat jen 500 MB balíčky, zóny tři má 250MB. Nakoupená data jsou platná na 14 dnů. Konkrétní seznam zemí podle zón najdete na oficiální stránce.

hand 2 670x560x

Zdroj: HMD Global

Je evidentní, že HMD Connect není vhodné pro ty, co třeba cestují jen v rámci EU. Pokud ale cestujete například do USA nebo jiné země a nechcete kupovat místní SIM kartu a nějaký tarif, může se jednat o zajímavější řešení než placení roamingu, který může být skutečně drahý.

logo-app HMD Connect HMD Global Zdarma ANDROID

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat