Samsung zaručuje aktualizace pro 3 generace Androidu u některých modelů aktualizováno

Samsung zaručuje aktualizace pro 3 generace Androidu u některých modelů [aktualizováno]
2020-08-19T11:30:53+02:00
• 19. 8. 2020

Zdroj: TheVerge.com

1

Aktualizováno 19. 8.

Již jsme vás informovali, že Samsung prodlužuje softwarovou podporu u některých smartphonů a tabletů. Nyní nám společnost zaslala kompletní seznam zařízení, která obdrží softwarové aktualizace pro tři generace Androidu. To znamená, že například model Galaxy S20, který byl uveden s Androidem 10 obdrží ještě Android 11, 12 a 13.

  • Řada Galaxy S: Galaxy S20 Ultra 5G, S20 Ultra, S20+ 5G, S20+, S20 5G, S20 a dále S10 5G, S10+, S10, S10e, S10 Lite a budoucí modely řady S
  • Řada Galaxy Note: Galaxy Note20 Ultra 5G, Note20 Ultra, Note20 5G, Note20, Note10+ 5G, Note10+, Note10 5G, Note10, Note10 Lite a budoucí modely řady Note
  • Skládací modely Galaxy: Galaxy Z Fold2 5G, Z Fold2, Z Flip 5G, Z Flip, Fold 5G, Fold a budoucí modely řady Z
  • Řada Galaxy A: Galaxy A71 5G, A71, A51 5G, A51, A90 5G a některé budoucí modely řady A
  • Tablety: Galaxy Tab S7+ 5G, Tab S7+, Tab S7 5G, Tab S7, Tab S6 5G, Tab S6, Tab S6 Lite a budoucí modely řady Tab S

„Společnost Samsung hodlá zákazníkům i nadále poskytovat nejlepší možné mobilní zážitky s modely Galaxy,“ prohlásil Janghyun Yoon, vrchní viceprezident a šéf vývoje softwarových platforem v divizi mobilní komunikace Samsung Electronics. „Lidé dnes chtějí, aby jim jejich přístroje vydržely déle, takže je naším úkolem zajistit spolehlivé zabezpečení a nejnovější funkce i pro modely, které už jsou nějakou dobu na trhu a používají se. Aktualizace tří generací operačního systému Android prodlužuje životnost našich produktů Galaxy a zákazníci tak mají jistotu, že se k nim všechny důležité inovace dostanou hned, jak budou k dispozici, aniž by museli telefon či tablet měnit.“

Původní článek 6. 8.

Poslední tisková konference Galaxy Unpacked společnosti Samsung nepřinesla jen hromadu hmatatelných novinek. Jedním z hlavních témat byla také druhá stránka zařízení, kterou neodmyslitelně je softwarová výbava. Jihokorejský výrobce bohužel nepatří k těm, kteří v krátkém časovém horizontu vypouští aktualizační balíčky operačního systému. To by se ovšem mělo rázem změnit, protože mají co nejrychleji zapracovat na změně.

Mezi elitu

Momentálně nejdelší, a to 3letou softwarovou podporu nabízí HMD Global (Nokia), OnePlus a pochopitelně i sám Google. Celkem až 3 generace Androidu bude od nynější nově nabízet i Samsung. Počínaje novými telefony Galaxy Note 20, Galaxy Note 20 Ultra a Galaxy Z Fold 2, které tedy při nejlepším scénáři dostanou Android 11, Android 12 a Android 13. Navíc nezapomněli ani na poslední dvě generace modelové řady Galaxy S.

Samsung software podpora 940x528x

Zdroj: Phonearena.com

To znamená, že Galaxy S10 a Galaxy S20 by měli v budoucnosti získat aktualizaci na Android 11 a Android 12. Nicméně žádné časové horizonty nepadly, takže velký otazník bude ještě viset nad celkovou dobou čekání. Všechny tyto informace se týkají pouze chytrých telefonů. Nakonec doufejme, že tablety z nejvyšší třídy jako je například Galaxy Tab S6 potká velmi podobný osud ku prospěchu konečného spotřebitele.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Richard Fabián

20. 8. 2020, 8:58

Škoda, že pohřbili S9, který je naprosto v pohodě a ještě nějaký ten rok bude

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat