Photoshop pro iPad přináší několik velkých funkcí

Photoshop pro iPad přináší několik velkých funkcí
2020-05-22T14:05:49+02:00
• 22. 5. 2020

Zdroj: Adobe

Společnost Adobe představila některá nová vylepšení pro iPadOS aplikaci Photoshop. Aktualizace přináší hned několik nových funkcí. Co přesně je nového, se dozvíte o pár řádků níže.

Photoshop získává několik skvělých funkcí

Adobe před několika měsíci vydala plnohodnotnou aplikaci pro operační systém iPadOS. Nyní svůj Photoshop pro iPad aktualizuje a zavádí pro něj několik novinek. Jedna z prvních změn se týká křivek. Ty mají za úkol umožnit nedestruktivní úpravu fotografií. Zjevně se tedy jednalo o žádanou funkci, neboť ji společnost nově přináší. Skrze křivky tak nově můžete upravovat kontrast, expozice, sytost, zvýraznění a další. Jedna věc, kterou zatím uživatelé nemohou provádět, je vybrat numerický vstup pro přesné úpravy. Tato možnost ale brzy přibude, společně také s nástrojem kapátko. 

Photoshop Photoshop

Zdroj: Neowin

Další velkou novinkou je zlepšení citlivosti tlaku. Nyní tak budete moci upravit citlivost tlaku pro Apple Pencil. Pokud tedy máte těžkou ruku a stále tlačíte příliš tvrdě, tato možnost váš problém vyřeší. 

Photoshop Photoshop

Zdroj: Neowin

Adobe ale vydalo několik nových funkcionalit také pro aplikaci Fresco, která je k dispozici pro iPadOS a Windows 10. V první řadě je k dispozici vícebarevné kapátko, jež je dle společnosti přímo revoluční. Nástroj kapátko totiž můžete použít k zachycení více barev, přičemž zachytit můžete také tvary a další. Pokud jej například používáte u objektu, který vypadá jako 3D koule, můžete nakreslit 3D trubkovitý tvar. Lze jej použít také s různými druhy štětců. Další nová funkce se nazývá Capture Shapes, která byla dříve součástí Adobe Draw. Ta vám umožní vaše výkresy převést do vektorů. Všechny tyto zmíněné novinky jsou již nyní dostupné v nejnovější verzích aplikací.

Zdroj: neowin.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat