WhatsApp zavádí nový limit pro zprávy

WhatsApp zavádí nový limit pro zprávy
2020-04-08T11:05:50+02:00
• 7. 4. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

14

Dnešní komunikační služby dnes působí ve své podstatě jako omezené sociální sítě, zejména když jsou k dispozici skupiny s mnoha členy. K tomu připočítejte možnost přeposílání zpráv a je zde možnost rozšířit konkrétní obsah mezi velké množství uživatelů. Bohužel se tyto funkce zneužívají k šíření falešných nebo poplašných upozornění. WhatsApp v této oblasti chce více omezit přeposílání zpráv, proto zavádí nový limit.

Nový limit pro zprávy

Služba WhatsApp již v minulosti zavedla několik opatření proti šíření zpráv nekontrolovatelným způsobem. Bohužel služba nemůže kontrolovat, co je obsahem, jelikož je síť šifrovaná. Na druhou stranu lze sledovat počet přeposlání. Právě na toto se soustřeďují všechna opatření.

V minulosti jsme se dočkali například grafického znázornění, že zpráva je přeposílána, což mělo varovat uživatele, že by zde nemuselo být něco v pořádku. Následně se přistoupilo k omezení počtu přeposlání do skupin nebo kontaktům. Mohli jste tak přeposlat zprávu pěti subjektům. WhatsApp uvádí, že se tak podařilo snížit přeposílání o 25 %.

Služba WhatsApp je určena k zasílání soukromých zpráv. Za dobu její existence jsme tedy již několikrát podnikli kroky k zajištění důvěrné povahy konverzací, které v aplikaci probíhají. Právě možnost přeposílání zpráv jsme omezili už dříve, abychom zabránili jejich šíření v nezdravé míře. Opatření tehdy celosvětově vedlo k 25% poklesu v množství přeposílaných zpráv.

V dnešní době ale ani toto opatření nestačí. Kupříkladu se nyní šíří informace (hoax), že třeba 5G je příčinou koronaviru nebo že absorbuje kyslík, což znemožňuje lidem dýchat. Tato situace vygradovala do situace, že ve Velké Británii došlo k poškození 5G vysílačů (někdo je zapálil). Právě proti podobným poplašným zprávám je nutné bojovat. WhatsApp tedy přistoupil k dalšímu omezení.

limit pro zprávy limit pro zprávy screen 2 phone 1402x2465x

Zdroj: WhatsApp

Přeposlanou zprávu tedy budete moci poslat pouze jednomu kontaktu, respektive do jednoho chatu. Lze tedy stále poslat i do skupiny. To by mělo více omezit šíření zpráv. WhatsApp tedy spíše ukazuje, že se jedná o komunikační službu, ne centrum pro šíření zpráv.

Jak se tato změna odrazí na celé situaci, zatím nevíme. Budeme si muset počkat několik týdnů nebo měsíců na vyhodnocení. Pakliže to nepomůže, zřejmě dojde k dalšímu omezení.

Zdroje: blog.whatsapp.com, thenextweb.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Monika Tučková

9. 4. 2020, 7:11

Pro ty co chtějí náhradu za WhatsApp můžu doporučit Signal Private Messenger. Já s ní jsem naprosto spokojená.

Lenka Nozarová

9. 4. 2020, 0:16

Take mi dost vadí další omezení. Už 5 bylo málo a teď pouze 1 přeposlání 😔. To budu asi také hledat alternativu 🤔

Martin Olszar

8. 4. 2020, 15:52

Diky whatsappskemu omezeni si uz nemuzu s kamarady posilat vtipy. Ale to mi az tak moc nevadi, Whats App je dost nebezpecna apka, takze prechazim na Svycarskou placenou verzi bezpecnejsiho kecalka Threema!

Já bych omezil třeba dostupnost serveru dotekomanie, protože podporuje šíření falešných zpráv. On třeba ten zapálený vysílač v anglii vůbec neměl antény 5G a místní pisálkové se tak rychle seznámili s vyšetřovacím spisem, že jsou názoru, že to bylo kvůli nějaké fámě o 5G? Nebo to jen „přeposlali“ z nějakého „renomovaného“ hoax serveru? Hm? Že facebooku vlastnícímu Whatsapp nejde ani o pohodlí uživatelů ani o zamezení šíření volovin je zjevné od jeho akvizice, ale zdůvodnění je spíš úsměvné. Alternativy ale naštěstí jsou…

Přemysl Vaculík

VIP 8. 4. 2020, 11:06

Uvádím, že se jedná o fake news, neberu to jako fakt, jen jsem poukázal, co se šíří v poslední době.

Václav Zuzák

7. 4. 2020, 23:28

Jakákoliv cenzura je nepřípustná !Lidé si svůj názor vytvoří sami,nepotřebují nikoho,aby jim určoval,co si mají myslet a co ne. Samozřejmě kromě vyložených vulgarit,ale tím se pisatel odsoudí sám.

Dušan Jánošík

7. 4. 2020, 21:24

tohle je…

Dušan Jánošík

7. 4. 2020, 21:23

Už to , že se omezilo pouze 5ti kontaktům mě vadilo..tohle ne vrchol.
Používáme s kamarády na vtipy a komunikaci… takže najdu náhradu :)

Václav Wenceslas

7. 4. 2020, 19:26

Bohužel, lidi si problémy dělají sami, ať už sobě nebo (ne) vědomě i ostatním. Je to trend této společnosti, bohužel. Hezký den přeji všem. V.

David Jimenez

7. 4. 2020, 17:06

Přesně tak naštěstí existují alternativy. Je mi úplně u zádele, že někde v Asii tím šíří hoax. Blbec tomu uvěří, inteligentní člověk se zasměje nebo to přejde. Tohle je neobolševismus v té nehrubší podobě.

MARTIN 7.62

7. 4. 2020, 16:45

Co to je zase za hovadinu. Kvůli par pitomcum, budem trpět všichni.

Přemysl Vaculík

VIP 7. 4. 2020, 16:46

Bohužel nejde jen o pár pitomců. Zejména v Asii se jedná o velký problém, s kterým se bojuje již několik let. A jak je vidno i na západě, šíření „blbostí“ by se mělo omezit.

David Jimenez

7. 4. 2020, 17:11

Tohle myslíte opravdu vážně co jste napsal? Mělo by se omezit? To jako fakt? Jakákoli restrikce je prostě špatně. Zakažme tedy cukr, maso, jezdit autem atd. To fakt nemyslíte vážně.

Karel Steiner

7. 4. 2020, 15:15

Myslím že to už stačí WhatsApp mi půjde z telefonu

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat