WhatsApp omezí přeposílání zpráv

WhatsApp omezí přeposílání zpráv
2019-01-22T10:44:25+02:00
• 22. 1. 2019

Zdroj: The Verge

WhatsApp se stává čím dál více populárnější komunikační platformou a dokonce se stává oblíbenější na mobilních telefonech než sociální síť Facebook. Ačkoliv se může jednat o pozitivní zprávy, tak právě tento nárůst popularity dává možnosti nekalým praktikám. Například v Asii se rozmohl nešvar, kdy docházelo k velkému šíření falešných zpráv, nebo zavádějících informací.

WhatsApp omezí přeposílání

WhatsApp hledal možnost, jak omezit sdílení falešných zpráv, ale vzhledem k tomu, že samotná komunikace je šifrovaná a je prakticky nemožné sledovat provoz na síti, musela služba přistoupit k radikálnějšímu řešení. Konkrétně v Asii byl stanoven limit na přeposílání zpráv. Jeden uživatel mohl sdílet zprávu maximálně s pěti dalšími kontakty nebo skupinami. To samozřejmě postihne všechny uživatele.

omezí přeposílání zpráv

Sice se zdá, že limit je dost tristní a zřejmě omezí sdílení zpráv, zejména těch falešných, tak ve skutečnosti je zde stále možnost rozesílání většímu množství uživatelů. Například přeposlání jedné zprávy pěti skupinám, přičemž každá může mít až 256 členů, tak se text může rozšířit až k 1280 uživatelům.

Vzhledem k tomu, že WhatsApp nemůže sledovat přímo obsah zpráv, nemůže zabránit překopírování textu do nové konverzace, z které se text rozšíří k dalším uživatelům. Původní limit byl nastaven na 20 uživatelů nebo skupin. Nové omezené sice ztíží hromadné šíření textu, ale celý problém nevyřeší. Novinka začíná platit na Androidu a v brzké době se dostane i na iOS.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat