Viber získává vylepšení mizejících zpráv aktualizováno

Viber získává vylepšení mizejících zpráv [aktualizováno]
2020-07-08T17:40:23+02:00
• 8. 7. 2020

Zdroj: Viber

3

Aktualizováno 8. 7.

Před několika měsíci došlo na oznámení funkce mizejících zpráv u komunikační platformy Viber. Až nyní nám české zastoupení společnosti Rakuten, která stojí za službou Viber, potvrzuje dostupnost pro všechny uživatele v České republice. K aktivaci stačí kliknout na ikonku hodin ve spodní části obrazovky v jakémkoliv chatu a vybrat si čas, po jakém má zpráva zmizet.

Původní článek 23. 4.

Na trhu najdeme větší množství komunikační aplikací, přičemž se předhánějí nejrůznějšími bonusovými funkce, nálepkami a jinými vychytávkami. Hlavní lákadlem je ale čím dál více soukromí a zabezpečení. Komunikační platforma Viber nyní přidává další novinku, kterou možná následně najdeme u konkurenčních aplikací.

Viber a mizející zprávy

Většina komunikačních aplikací nabízí možnost tajných konverzací, které se neukládají. V této oblasti se nabízí také dočasné zprávy, jinak řečeno, lze navíc nastavit, po jaké době dojde k odstranění na obou komunikujících stranách. Nyní společnost oznámila, že mizející zprávy budou dostupné ve všech typech konverzací. Nebude tak potřeba pokaždé vytvářet novou tajnou konverzaci.

Screenshot 4 1333x1045x

Zdroj: Viber

Nastavit lze dočasnost od 10 nebo 30 sekund, až po hodiny, jak je vidět na snímku níže. Firma přitom uvádí, že takovou možnost bude možné nastavit i na dny. Samotný odpočet se zahájí až v momentu, kdy druhá strana zprávu zobrazí.

Screenshot 5 732x311x

Zdroj: Viber

Samozřejmě se nabízí, že druhá strana si může udělat snímek obrazovky, ale tato událost je zaznamenána a je o ní následně záznam v komunikaci.

„Jsme nadšeni, že můžeme oznámit novinku, a to uvedení mizících zpráv do všech konverzacích dvou uživatelů. Poprvé byly mizící zprávy uvedeny v roce 2017 jako součást „tajných“ konverzací. Od té doby se stalo evidentní, že podobná funkce, která zajišťuje utajení, by měla být součástí běžných chatů. Novinka zahrnuje i to, že ve chvíli, kdy adresát udělá fotografii obrazovky s mizící zprávou, přijde odesílateli upozornění. Jde o další krok na naší cestě, jak se stát nejbezpečnější komunikační aplikací na světě,” řekl Ofir Eyal, COO Viber.

logo-app Viber Viber Media S.à r.l. Zdarma ANDROID logo-app Viber Messenger – Text & Call Developer Zdarma iOS

Zdroj: techradar.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Přemku a od které verze?

Přemysl Vaculík

VIP 23. 4. 2020, 17:49

Bohužel nevím.

Viber je prostě dokonalý a o stupně dál než whatsapp a to funkcemi, vzhledem i doplňky . Škoda že většina ovcí ho používá zřejmě proto že „from Facebook“

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat