Gmail podporuje Split View na iPadOS

Gmail podporuje Split View na iPadOS
2020-07-08T18:00:19+02:00
• 8. 7. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

V poslední době společnost Google na svém mobilním e-mailovém klientovi Gmail výrazně zapracoval. Nedávno jsme se dočkali plnohodnotného tmavého režimu, podpory nativní aplikace Files nebo třeba na podzim funkce pro deaktivaci automatického načítání obrázků. Google však tyto změny představoval výhradně pro iOS, takže iPadOS byl tak trochu v ústraní. 

Gmail konečně po pěti letech podporuje Split View

Kde ale Gmail nejvíce zaostával (na systému iPadOS), byla část s názvem Split View. Tuto funkcionalitu již nějaký pátek podporují aplikace Outlook, Office pro iPad, Adobe Lightroom, a dokonce také Facebook či Skype. Je tedy smutné, že tak populární e-mailový klient tuto podporu zavádí až nyní. 

Gmail Gmail Gmail

Zdroj: Dotekomanie.cz

Nutno podotknout, že Split View je tu s námi již od roku 2015, tedy od příchodu systému iOS 9. Společnost Google však oficiálně oznámila příchod podpory Split View a už nyní je k dispozici všem uživatelům. 

„Když nyní budete používat iPad, můžete multitaskovat s Gmailem a dalšími aplikacemi pro iOS. Můžete použít Gmail a Kalendář Google najednou pomocí funkce Split View a zkontrolovat tak svůj rozvrh, než odpovíte na e-mail a potvrdíte čas schůzky. Nebo můžete snadno přetáhnout obrázky z Google Fotky do e-mailu, aniž byste aplikaci Gmail opustili.“

Google Google

Zdroj: Dotekomanie.cz

Osobně již podporu Split View na svém zařízení mám. Konkrétně používám verzi Gmail 6.0.200614 na operačním systému iPadOS 14 Developer Beta 1. Novinka funguje přesně tak, jak bych si představoval – bez trhaných animací a pádů aplikace.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat