Astro Slide přináší vstupenku do dávných časů PDA

Astro Slide přináší vstupenku do dávných časů PDA
2020-04-02T11:30:19+02:00
• 2. 4. 2020

Zdroj: 9to5mac

4

Planet Computers i nadále pokračuje ve vývoji velmi unikátních fyzických klávesových smartphonů. Kromě toho společnost nyní pracuje na svém nejnovějším vlajkovém modelu Astro Slide. Telefon se v současnosti nachází na Indiegogo.

Astro Slide kombinuje smartphone a PDA

V podstatě se jedná o velice unikátní kousek. Kromě toho je telefon vybaven velice dobrými hardwarovými specifikacemi. Ovšem klíčovou funkcí je mechanismus RockUp, díky němuž můžete z telefonu udělat PDA. 

Jak je ukázáno na přiložených snímcích níže, RockUp vám umožní vysunout displej a následně ho otočit nahoru, čímž vytvoříte něco jako mini-notebook. Poté se objeví (i když velmi malá) fyzická klávesnice QWERTY. Po dokončení práce, například psaní delších textů, můžete displej opět zasunout zpět a mít opět klasický telefon s 6,53palcovým displejem. 

Astro Slide

Zdroj: Planet Computers

Ať už jde o telefon nebo PDA, Astro Slide vypadá velice zajímavě. K dispozici je i nejnovější operační systém Android 10 a duální bootování Linuxu. Srdcem zařízení je procesor Dimensity 1000 od MediaTeku s vestavěným 5G modulem. Novinka také nabízí zadní 48megapixelový fotoaparát, to samé platí pro přední fotoaparát. O spouštění aplikací a dokumentů se pak postará operační paměť s kapacitou 6 GB. Uvnitř zařízení se samozřejmě nachází také 128GB úložiště s možností rozšíření pomocí microSD. 

Astro Slide

Zdroj: Planet Computers

Astro Slide tak přináší vstupenku do dávných časů, kdy trhu s produktivitou vládly BlackBerry PDA, a zároveň přináší všechny funkce běžného smartphonu. Planet Computers má dobré výsledky na Indiegogo, takže by se nemělo stát, že by projekt padl. Novinku si zde můžete zakoupit za 491 dolarů (cca 12 432 Kč), přičemž doručení se odhaduje na březen 2021.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Jiří Mrázek

2. 4. 2020, 11:47

MediaTek to zabijí. V životě bych si už znovu nekoupil nic co má v sobě procesor od téhle firmy.

Jiří, naprostý souhlas

Zdeněk Koutský

VIP 2. 4. 2020, 12:03

Z jakého důvodu?

Přemysl Vaculík

VIP 2. 4. 2020, 13:34

Měl jsem možnost otestovat novější generaci procesorů, konkrétně Helio G90T, a mohu říci, že to již není tak špatně, jako v minulosti. Série Dimensity je na tom ještě lépe, takže bych se toho osobně nebál.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat