LG G9 ThinQ nakonec asi nebude aktualizováno

LG G9 ThinQ nakonec asi nebude [aktualizováno]
2020-03-29T16:30:24+02:00
• 29. 3. 2020

Zdroj: Gizmochina

4

Aktualizováno 29. 3.

Již jsme se dočkali prvních náznaků kolem nadcházející novinky LG G9. Měli jsme očekávat spíše mobil střední třídy než top model, ale nyní se objevují nové informace. Média z Jižní Koreje informují, že společnost LG zřejmě zrušila celou sérii LG G, takže nemáme vyhlížet LG G9 ThinQ, LG G10 ThinQ nebo LG G9X ThinQ.

Zástupci jihokorejské společnosti měli o situaci informovat domácí mobilní operátory s tím, že top modelem bude pro tuto chvíli LG V60 ThinQ. Zrušením série G ale nebudeme ochuzení o mobily, údajně LG uvede zcela novou řadu. Zatím je těžké odhadovat, do jaké kategorie zapadne, ale pravděpodobně bude cílit na střední třídu s podporou sítí páté generace.

Původní článek 24. 3.

Chytré telefony značky LG spadající do řady G jsou známé jako vlajkové modely. To by ale LG G9 ThinQ mohl změnit. Společnost totiž už několik let označuje vlajkové modely přídavkem G. Podle nejnovějších informací bude ale tato tradice již minulostí

LG G9 ThinQ změní cíle

Na internetu kolují informace o tom, že společnost LG plánuje přepracovat svou mobilní řadu a uvede G9 ThinQ jako telefon střední třídy. To by přineslo nevídanou změnu, protože doposud tímto přídavkem byly označovány vlajkové telefony. G9 ThinQ by měl dorazit s procesorem Snapdragon 765 5G.  

LG G9 ThinQ

Zdroj: Gizmochina

Nicméně, k tomuto rozhodnutí firma došla po přezkoumání trhu a porovnání úspěchu svých telefonů. Pokud LG uvedlo na trh telefon s procesorem Snapdragon 865, cenovka byla nastavena nad hranici 1 000 dolarů. V této cenové relaci si ale zákazníci raději koupí iPhone nebo telefon Samsung. 

Firma tak po přezkoumání trhu zjistila, že její focus nemá být prémiová třída, ale ta střední. Zkrátka a jistě zde může LG zabojovat a urvat si kus trhu pro sebe. S největší pravděpodobností G9 ThinQ dorazí už tento měsíc. Podle spekulací dorazí s OLED panelem, čtečkou otisků prstů v displeji a čtyřmi zadními fotoaparáty. Bude mít také vyhrazené tlačítko pro vyvolání Google Assistant a zdířku pro připojení 3,5mm jack konektoru.

Zdroje: gizmochina.com, phonearena.com, news.naver.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 29. 3. 2020, 17:57

Hmm a přidat ještě k tomu Stylus no to by neznělo špatně, V60 podporuje Wacom Stylus a vydali pro V60 Stylus. Viz xda fórum.

Martin Jeřábek

VIP 29. 3. 2020, 17:11

Pokud ze zrušené G9 udělají model, který bude mit slušnou výbavu i ve střední třídě s IP 68 druhý displej v balení a cenu do 17 tisíc s DPH, těším se. Mohli by udělat nový design, odstranit výřez, a díru tam nedávat, pokud ano tak menší, a aby měl lepší rámečky. A slušnou baterii jako má třeba V60, i když i u G8x byla 4000mAh baterie úžasná a měla lepší výdrž než konkurence s větší mAh.

Martin Jeřábek

VIP 24. 3. 2020, 18:34

Pokud nasadí dobrou cenu, 661 euro co se všude píše je moc, tak proč by ne, střední třída je třeba u LG a nač dělat novou sérii, novou udělají ale až na druhou polovinu roku.

Zdeněk Koutský

VIP 24. 3. 2020, 19:12

Taky si myslím, že LG může uspět. Díky za názor!

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat