CarPlay se dočká „nejzbytečnější“ funkce

CarPlay se dočká „nejzbytečnější“ funkce
2020-03-20T20:45:26+02:00
• 20. 3. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

Před pár lety na vývojářské konferenci WWDC byla spolu s iOS 7 představena funkce CarPlay. Ta, jak už všichni víme, umožňuje integrovat tento systém od Applu do automobilů. CarPlay umožňuje synchronizaci vašeho iPhonu s palubní deskou automobilu. Díky tomu máte možnost využívat navigaci v rámci Apple map, dále pouštět hudbu z telefonu, uskutečňovat hovory a číst SMS zprávy. Samozřejmostí je integrovaná hlasová asistentka Siri, která vám s těmito úlohy pomůže. Programovou nabídku navíc lze rozšířit dalšími aplikacemi.

CarPlay bude podporovat tapety

Jednoduše řečeno je CarPlay velice užitečným společníkem, byť se bez něj obejdete. Jakmile jej ale používáte, život bez tohoto systému trochu bolí. Nicméně, Apple se tentokrát rozhodl, že do svého automobilového softwaru implementuje lehce „zbytečnou“ funkcionalitu. 

CarPlay

Zdroj: Dotekomanie.cz

Podle zahraničního serveru 9to5mac společnost pracuje na podpoře vlastních tapet v rámci systému CarPlay. V současné době by tato funkce měla být ve fázi testování. Tapety se pak budou automaticky přepínat mezi světlou a tmavou verzí v závislosti na času. To vše odhaluje nedávno uniklý kód připravovaného iOS 14.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat