Samsung uvedl nejen bezdrátovou power banku

Samsung uvedl nejen bezdrátovou power banku
2020-02-14T17:12:17+02:00
• 15. 2. 2020

Na nedávné konferenci jihokorejská společnost Samsung představila nové vlajkové modely Galaxy S20. Ačkoliv byla akce zaměřena hlavně na nové chytré telefony, výrobce představil i nové příslušenství. Konkrétně jsme se dočkali zajímavých power banek s rychlým nabíjením. 

Oficiálně: Galaxy S20, S20+, S20 Ultra 5G, cena začíná na 22 990 Kč

Samsung představil power banku a autonabíječku

Přesná velikost nové power banky společnosti Samsung činí 10 000 mAh. Hlavní chloubou tohoto příslušenství je rychlé nabíjení, které dokáže telefon nabít pomocí 1x USB-A a 1x USB-C portu. V praxi také můžete nabíjet hned dvě zařízení najednou a přes USB-C na vás čeká až 25W výkon. Power banka mimo jiné podporuje tzv. průchozí nabíjení, což znamená, že když je připojena do nabíječky, můžete přes ní zároveň nabíjet telefon skrze USB-A. 

Samsung

Kromě rychlého nabíjení je velkým lákadlem také bezdrátové nabíjení. Celkově pak power banka nabízí 25W výkon, 10 000 mAh a dva USB porty pro nabíjení. Zajímavostí u bezdrátového nabíjení je, že může dobíjet rychlostí až 7,5 W. 

Video: První dojmy z Galaxy S20 a S20+

Power banka ale není jediný produkt, který Samsung na své konferenci tiše představil. Dočkali jsem se totiž také 45W Dual Car Chargeru. Jak již anglický název napovídá, jedná se o 45W autonabíječku, jež pojme až dvě zařízení najednou. Máme zde jeden USB-A port s podporou 15W nabíjení a jeden USB-C port s podporou 45 W. 

Samsung

Na druhém konci pak je 12V koncovka pro připojení k automobilu. Zařízení, která podporují rychlé nabíjení, pak mohou navíc využívat rychlé nabíjení. 

Video: Galaxy S20 Ultra 5G – první dojmy

Přenosná bezdrátová power banka se bude prodávat za 79,99 dolarů, tj. cca 1 823 Kč bez DPH. Kdy bude v prodeji, je prozatím neznámo. Ceny týkající se autonabíječky také nejsou známy.

Flex mód z Galaxy Z Flip bude dostupný pro všechny výrobce

Zdroj: fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat