Gmail pro iOS podporuje nativní aplikaci Files

Gmail pro iOS podporuje nativní aplikaci Files
2020-02-15T15:00:45+02:00
• 15. 2. 2020

Na trhu se najde hned celá řada iOS uživatelů, která je nespokojena se změnami v aplikaci Mail, které se objevily s příchodem iOS 13. Z tohoto důvodu se někteří obrací na aplikace a služby třetích stran, které mnohdy touhy uživatele náramně nahradí. Uživatelé samozřejmě nejčastěji sáhnout po aplikaci Gmail. 

Gmail konečně kamarádí s Files

Právě Google dnes oznámil, že jeho mobilní aplikace Gmail pro iOS bude velmi brzy spolupracovat s nativní aplikací Files. Díky tomu bude uživatel schopen prohlížet a nahrávat přílohy. Jednoduše bude stačit klepnout na ikonu sponky v pravém horním rohu, konkrétně vedle tlačítka pro odeslání. Následně se objeví šedý list, kde jsou možnosti Google Pay, Drive, Camera Roll. Nově ale přibyla ikona pro okamžité otevření nativního souboru v aplikaci Files. 

Gmail

Gmail funkci používá na stejném principu, jako hromada jiných aplikací. Tudíž je možné v nativním Files vyhledávat, vybírat a nahrávat dokumenty. Tato novinka bude k dispozici všem uživatelům, a to v následujících dvou týdnech. V současné chvíli není jasné, zda se bude jednat o klasickou aktualizaci, anebo pouze o změnu na serverech Googlu. Nicméně, musíme Google za tuto inovativní novinku pochválit, protože přesně tato podpora v aplikaci chyběla. Díky tomu bude práce na iPadu a iPhonu opět o něco efektivnější a rychlejší. 

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat