Redmi 8A Dual přichází jako aktualizovaný model

Redmi 8A Dual přichází jako aktualizovaný model
2020-02-12T13:30:51+02:00
• 12. 2. 2020

Od svého prvního vydaného smartphonu v roce 2011 se Xiaomi rozrostlo v obří technologickou společnost. Dnes vyrábí nejen chytré telefony, ale také různé příslušenství, koloběžky a další. Xiaomi rozhodně patří mezi největší hráče na současném trhu. Mobily této značky se staly populární zejména díky poměru ceny a výkonu.

Redmi 8A Dual nabízí Snapdragon 439 a duální fotoaparát

Před rokem došlo na oznámení, že řada Redmi se osamostatňuje, respektive se Redmi stává značkou jako takovou. Můžeme ji tedy přirovnat například k mobilům Nubia od ZTE nebo Honor od Huawei. A právě pod značkou Redmi nyní vydává nový telefon. Redmi 8A, který byl představen loni v září, se nyní dočkal vylepšené verze pod názvem Redmi 8A Dual. 

Redmi 8A Dual Redmi 8A Dual

Jak je zřejmé již z názvu, zařízení přichází s duálním zadním fotoaparátem v kombinaci 13 a 2 Mpx. Na přední straně se pak nachází 8megapixelový fotoaparát pro vytváření selfies a portrétů. Redmi 8A Dual je vybaven 6,22palcovým HD+ LCD displejem s ochranou Gorilla Glass 5. Naopak zadní strana je kompletně pokryta Aura XGrip pro lepší uchopení rukou. 

Redmi 8A Dual Redmi 8A Dual Redmi 8A Dual

Uvnitř zařízení tepe procesor Snapdragon 439. Pro dočasně spuštěné aplikace a dokumenty je připravena operační paměť s kapacitou 2 či 3 GB. Smartphone je pak dodáván s interním 32GB úložištěm s možností rozšíření prostřednictví microSD až o 512 GB.

Telefon je také vybaven dostačující 5 000mAh kapacitou baterie, která se nabíjí pomocí USB-C portu. Výrobce implementoval i podporu 18W nabíjení, ovšem v balení najdete jen 10W nabíječku. Redmi 8A Dual pak nabízí reverzní nabíjení, takže jej můžete použít pro dobíjení jiného zařízení (jako power banka). Mezi další funkce patří AI Face Unlock, FM Radio a VoWi-Fi. 

Novinka bude v prodeji 18. února za 90 amerických dolarů, tj. cca 2 100 Kč bez DPH. Za tuto cenu získáte verzi s 2 GB RAM. Pokud budete chtít model s 3GB RAM, budete si muset připlatit cca 159 Kč. K dispozici jsou barevné varianty Sky White, Sea Blue a Midnight Grey.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat