OnePlus pracuje na krytu pro fotoaparát

OnePlus pracuje na krytu pro fotoaparát
2020-02-12T11:30:41+02:00
• 12. 2. 2020

Zdroj: OnePlus

1

Čínský výrobce mobilních telefonů OnePlus je tu s námi již od roku 2013. Firma se v té době prezentoval modelem One, který nabídl za opravdu malý peníz hodně muziky. V nastoleném trendu firma pokračuje až dodnes. 

OnePlus má patent na ochranu fotoaparátu

Aby ale společnost nezaspala dobu, jako se to například povedlo Nokii či HTC, musí začít experimentovat. Proto se na začátku letošního roku pochlubila s konceptem, kde byl v hlavní roli zadní skleněný kryt. Nejednalo se ale o běžný kryt, neboť byl přizpůsoben zadnímu fotoaparátu. Konkrétně se mělo jednat o elektrochromní skleněný kryt. 

OnePlus

Firma by podle zveřejněného patentu použila skoro neprůhledný materiál. Pokud by uživatel spustil aplikaci Fotoaparát, materiál by najednou průhledný byl. OnePlus je tak přesvědčen, že právě skryté fotoaparáty jsou budoucností chytrých telefonů, přičemž se oficiálně zavázal, že na tomto patentu bude i nadále pracovat. 

OnePlus

Zveřejněný patent byl podán v roce 2019 a teprve nedávno byl schválen a následně udělen. Dokumentace poukazuje na různé varianty zařízení, které disponují neviditelným selfie fotoaparátem – dokonce jeden, který je skryt pod displejem bez potřeby výřezu či „průstřelu“. 

Je vhodné poznamenat, že hlavní modul nepoužívá elektrochromní sklo, a to kvůli vysoké ceně. Místo toho OnePlus použije mechanický plastový kryt. Právě tato technologie má oproti sklu velké výhody – nízká cena, ochranná kvalita. Není zatím jasné, kdy by se takový telefon mohl na trh dostat. Skvělou zprávou však je, že na podobném konceptu společnost skutečně pracuje.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 12. 2. 2020, 15:29

Celkem zbytečnost a ochrana bude jaká? Žádná. Nevidím v tom něco revolučního.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat