iPhone 12 by mohl mít nový Wi-Fi standard

iPhone 12 by mohl mít nový Wi-Fi standard
2020-02-26T19:30:38+02:00
• 26. 2. 2020

Zdroj: MacRumors

Příchod budoucího iPhone 12 se pomalu a jistě blíží. Není tedy divu, že se na internetu objevují první spekulace o tom, co by zařízení mohlo nabídnout. Tentokrát japonský server Mac Otakara přišel s informací, že iPhone 12 bude podporovat nový standard Wi-Fi, známý spíše jako IEEE 802.11ay. 

iPhone 12 zřejmě bude pracovat s AR / VR soupravou

802.11ay je nástupcem IEEE 802.11ad, přičemž nabízí čtyřnásobnou šířku pásma a až čtyři toky vícenásobného vysílání / přijímání. Nová specifikace Wi-Fi, která využívá 60GHz spektrum, je stále ve fázi vývoje. S největší pravděpodobností ale dorazí koncem letošního roku. 

Japonskou zprávu je poměrně obtížné přeložit, ovšem server nový standard nazývá „ultra-short range“. To naznačuje, že by se standard mohl používat hlavně ke komunikaci mezi iPhony (tj. AirDrop) a možná dalšími Apple zařízeními v těsné blízkosti. 

iPhone 12

Zdroj: MacRumors

Zajímavostí je, že zpráva z roku 2018 tvrdila, že Apple pracuje na nové AR / VR soupravě, který by nemusela být drátově připojena k počítači či smartphonu. Místo toho by se souprava připojila ke speciálnímu boxu pomocí bezdrátového standardu 802.11ay. Tento box by pak měl být napájen vlastním 5nanometrovým procesorem. 

V praxi by tak Apple mohl skutečně pracovat na náhlavní soupravě, která by využívala zcela nový Wi-Fi standard pro komunikaci s iPhonem. 

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat