Samsung předbíhá Google, vydává lednovou bezpečnostní záplatu

Samsung předbíhá Google, vydává lednovou bezpečnostní záplatu
2020-01-03T09:40:30+02:00
• 3. 1. 2020
1

Google udělal několik zásadních změn v rámci struktury systému Android, aby bylo možné urychlit aktualizace systému. Kromě změn v architektuře jsme se hlavně dočkali rozdělaní aktualizací na běžné a bezpečnostní, přičemž druhá zmíněná kategorie řeší jen opravy a zpravidla neobsahuje zásadní změny. Google vydává každý měsíc balíček, který je dostupný pro všechny výrobce a ti by jej měli rozeslat do zařízení. Nyní jsme se dočkali kuriózního stavu, kdy Samsung předběhl samotný Google.

Samsung a aktualizace

Google aktualizuje pravidelně své Pixel smartphony, byť se sem tam objeví nějaký komplikace. Ostatní výrobci se snaží držet krok, ale situace není ideální. Pokud bychom měli jmenovat společnost, která šlape na paty samotnému Googlu v oblasti aktualizací, byla by to firma Essential, která má na svém kontě jen jeden smartphone. Nyní se ale ukazuje, že se Samsung začíná činit, minimálně u svých top modelů.

Android 10 – které mobily mají dostupnou aktualizaci [aktualizováno]

Google ještě ani neoznámil lednovou bezpečnostní aktualizaci pro své Pixel mobily a Samsung již začal rozesílat lednovou bezpečnostní záplatu pro Galaxy Note10 (verze aktualizace N970FXXS1BSLD). Tento model již obdržel aktualizaci na Android 10 a nyní jako jedno z prvních zařízení dostává lednovou bezpečnostní aktualizaci, minimálně v Německu

Web droid-life.com zde uvádí, že jedním z důvodů, proč je tentokrát Samsung rychlejší než Google, je samotné plánování vydávání aktualizací u vyhledávacího giganta. Ten totiž zpravidla vydává aktualizaci první pondělí v měsíci. Pokud by chtěl, mohl by lednovou záplatu vydat dříve, ale drží se plánu. Druhým faktorem může být samotné verzování.

Vždy jsou totiž vydány dvě aktualizace v každém měsíci. Jedna je datovaná k prvnímu a druhá k pátému dni v měsíci. Samsung pravděpodobně vydává první verzi, která obsahuje o něco méně oprav a implementace je rychlejší. I tak musíme ocenit Samsung, že se snaží. K ideálnímu stavu to má ale daleko. Bylo by zapotřebí, aby se takto staral o všechny své mobily, a nejen v případě bezpečnostních aktualizací.

Zdroje: droid-life.com, sammobile.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 3. 1. 2020, 13:27

Ale v hlavním update je otřesný a pomalý.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat