Poco se osamostatnilo od Xiaomi

Poco se osamostatnilo od Xiaomi
2020-01-17T14:46:08+02:00
• 17. 1. 2020

Aktuální trh se smartphony přeje odvážným společnostem, které se snaží nabídnout co nejlepší poměr ceny a výkonu. V roce 2018 jsme se dočkali představení nové subznačky Poco, za kterou stojí Xiaomi. Tehdy jsme se dočkali smartphonu Pocophone F1 (recenze), který skutečně zaujal, i nás v redakci. Očekávali jsme, že v minulém roce dojde na uvedení minimálně odlehčené verze Pocophone F1 Lite, ale nakonec se tak nestalo. Místo toho jsme se dočkali poměrně významného oznámení.

Poco

Poco má na svém kontě jen jedno zařízení, přičemž za poslední rok se značka neprojevila. I tak zástupci firmy uvádí, že model Pocophone F1 byl natolik úspěšný, že je na čase se posunout dál. Poco se totiž stává nezávislou společností a již nebude působit jako speciální série smartphonů od Xiaomi.

K oznámení došlo v Indii, kde chce Poco zahájit svou samostatnou dráhu. Ačkoliv se jedná o odvážné oznámení, stále asi budou užší vazby s Xiaomi. Ostatně nejde jen tak na základě jednoho mobilu se absolutně odtrhnout od mateřské firmy.

Xiaomi si něco podobného již jednou zažilo se sérii mobilů Redmi, které se nyní prezentují jako Redmi by Xiaomi. V tomto případě se ale bude používat jen označení Poco. Je jen otázkou, jestli si lidi spojí Poco s věhlasným čínským výrobcem, když na trhu se objevil jen jeden mobil.

Zřejmě tato změna souvisí s připravovanou druhou generací mobilu, která by se měla představit v dohledné době. Můžeme předpokládat, že i tentokrát se nabídne plastový mobil s tím nejmodernějším procesorem na trhu, tedy Snapdragonem 865. Na základě současným spekulací a úniků se dá odhadovat, že do uvedení novinky zbývá několik měsíců.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat