AirPods jsou největším prodejním trhákem

AirPods jsou největším prodejním trhákem
2020-01-18T08:00:14+02:00
• 18. 1. 2020

Koncem loňského roku analytická společnost Bloomberg prohlásila, že dodávky bezdrátových sluchátek AirPods budou meziročně zdvojnásobeny. Nyní firma zveřejnila další informace o obrovském růstu dodávek bezdrátových sluchátek. Apple by měl dosáhnout na více než 60 mil. prodaných kusů, čímž by výrobce pokryl více než tři čtvrtiny příjmů trhu s bezdrátovými sluchátky. 

AirPods se neuvěřitelně prodávají

Apple byl nucen v průběhu loňského roku navýšit o dvojnásobek výrobu AirPods. To se mu nakonec vyplatilo, protože prodeje byly meziročně navýšeny o neuvěřitelných 100 %. Dalším působivým číslem je dodaných 60 mil. kusů sluchátek, čímž Apple zabírá více než 50 % celosvětového prodeje bezdrátových sluchátek. Firma by si tuto dominanci měla udržet minimálně na budoucích pět let. 

AirPods

I když do segmentu vstoupí další výrobci, Apple zůstane dominantním prodejcem minimálně do poloviny příštího desetiletí. Xiaomi a Samsung se umístily na druhém a třetím místem, přičemž každý z nich má 10% tržní podíl se sluchátky. 

Předpokládalo se, že společnost Apple bude prodávat AirPods tak moc, že dosáhne na zisk 4 mld. dolarů v roce 2019, čímž by překonala nejvyšší výnosy iPodu. Firma Strategy Analytics očekává, že růst prodejů a podílů na trhu bude v případě AirPods pokračovat.  

Zdroj: ww.9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat