Chrome bude navrhovat, které stránky zavřít

Chrome bude navrhovat, které stránky zavřít
2020-01-18T09:30:38+02:00
• 18. 1. 2020

Zdroj: Google

Pokud používáte na svém smartphonu webový prohlížeč Chrome, možná jste se dostali do situace, kdy máte otevřeno několik stránek po dlouhou dobu, případně se toto číslo pohybuje v desítkách. Samozřejmě se nabízí zavření všech najednou, ale to někdy není příliš vhodné, když některé z nich chcete nadále používat. Nyní Chrome získává funkci, která by měla napomoci.

Chrome a návrh na zavření stránek

V rámci experimentálních funkcí v Chromu se nabízí možnost nastavení navrhování zavření nepoužívaných stránek nebo duplicitních. Pokud chcete aktivovat tuto možnost, stačí zadat do adresního řádku adresu chrome://flags a následně vyhledat „Suggest to close Tabs“.

Tuto funkci můžete aktivovat a vše přenechat na webovém prohlížeči, ale kromě toho se zde nabízí i další varianty. Konkrétně lze nastavit, aby k vybrání stránek pro zavření se řídilo podle času nepoužívání. Lze nastavit 4 hodiny, 8 hodin nebo 7 dnů.

Ačkoliv bude funkce aktivní, nebude vás nějak vyrušovat. V podstatě uvidíte jen návrh na zavření vybraných stránek v seznamu všech otevřených. Zde budete muset kliknout na tlačítko, které vám zobrazí vybrané stránky. Následně je stačí nechat zavřít. Výhodou je, že i mezi nimi si můžete vybrat, které již nepotřebujete.

Sice je funkce zatím v experimentech, ale již byla zaznamenána v Chromu Canary jako aktivní, takže se dá očekávat, že se co nevidět objeví ve stabilní verzi. Případně si ji můžete aktivovat již nyní.

logo-app Chrome Canary (nestabilní) Google Inc. Zdarma ANDROID logo-app Prohlížeč Chrome – Google Google Inc. Zdarma ANDROID

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat